Kantelelahjoitukset vastaanotettiin Järviseututalon kevätjuhlassa

Pirkko Hautamäki lahjoitti isänsä, kortesjärveläisen Erkki Hautamäen valmistaman kanteleen Pietarsaaren Järviseutulaisille.
Pirkko Hautamäki lahjoitti isänsä, kortesjärveläisen Erkki Hautamäen valmistaman kanteleen Pietarsaaren Järviseutulaisille.
Pirkko Hautamäki lahjoitti isänsä, kortesjärveläisen Erkki Hautamäen valmistaman kanteleen Pietarsaaren Järviseutulaisille.
Pirkko Hautamäki lahjoitti isänsä, kortesjärveläisen Erkki Hautamäen valmistaman kanteleen Pietarsaaren Järviseutulaisille.

Järviseutulaiset ovatkin varsin omavaraisia ohjelman suhteen, kokoontuuhan Järviseutu-talolla viikoittain talon oma Muuttolinnut-kuoro sekä Talonpojat-orkesteri.

Juhlan aluksi puheenjohtaja Raili Kytölä esitteli talolle lahjoitetut, ja esiintymistilan seinälle sijoitetut kanteleet, tekijöinä Erkki Hautamäki Kortesjärveltä ja Kalevi Kupila Evijärveltä. Lahjoittajat Pirkko Hautamäki ja Soile Saarijärvi toivovat, että heidän edesmenneiden isiensä valmistamat kanteleet saisivat ”uuden elämän”, että löytyisi uusia kanteleen soittajia, tai jopa rakentajia.

Juhlan juontajan, laulutaidoistaan tunnetun Heino Pitkäkankaan Suvivalssi, Inarinjärvi ja Lumimarjat Talonpojat-orkesterin säestäminä miellyttivät kuulijoita, samoin kuin Antti Kujalan Maailman kaunein maa ja Kulkurin kaiho.

Muuttolinnut esittivät Jos voisin laulaa kuin lintunen, Synnyinmaan laulu ja Täällä pohjantähden alla -melodiaan Anna-Maria Kaskisen sepittämin ja maailman nykytilannetta kuvaavin, uusin sanoin, joka oli erityisen koskettava.

Mainos

Juhlan päätteeksi tarjolla oli grillimakkarat ja kääretorttukahvit.

Kesäretki järjestetään 8. kesäkuuta Evijärven Uittokämpälle ja Teatterimatka Lappajärvelle 21. heinäkuuta.

Aira Försti

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.