Omaishoitajat maksutta uimaan

js
ALAJÄRVEN sivistyslautakunta hyväksyi kokouksessaan 24. toukokuuta esityksen maksuttomista uinti- ja kuntosalikorteista omaishoitajille.

Aloite oli peräisin kristillisdemokraattien valtuustoaloitteesta. Ilmaisen 15 kerran sarjakortin Alajärven uimahalliin voi saada 1. elokuuta alkaen omaishoitaja, joka on hoitosuhteessa alajärveläiseen omaishoidettavaan. Kun hoitosuhde päättyy, kortin käyttöoikeus päättyy ja kortti tulee palauttaa uimahallin kahvioon. Vuoden 2023 alusta edusta tulee tehdä uusi päätös, mikäli hyvinvointialueen osalta tulee uutta tietoa.

Myös Keskustan ryhmän valtuustoaloite Kaikukortin käyttöönotosta toteutuu. Alajärven sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 24. toukokuuta ottaa Kaikukortti-järjestelmän käyttöön Nelimarkka-museoon, Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistoon, Alajärven musiikkiopistoon, Alajärven kaupunginkirjaston ja Alajärven liikunta- ja nuorisotoimeen määräaikaisena kokeiluna 1.1.-31.12.2023. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia kulttuuripalveluita; sen tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

VARHAISKASVATUKSEN palvelusetelin sääntökirjan uudistuksen yhteydessä hyväksyttiin uudet taksat. Varhaiskasvatuksen palvelusetelillä tarkoitetaan kunnan asiakkaalle myöntämää sitoumusta korvata varhaiskasvatuksen yksityisen palveluntuottajan kustannukset ennalta määrättyyn arvoon asti. 1.8.2022 alkaen alle kolmevuotiaiden osalta korvaus on 1 150, yli kolmevuotiaiden osalta 850 ja perhepäivähoidon osalta 750 euroa.

ALAJÄRVEN yläkoulun perusopetuksen tuntiopettajaksi, matemaattiset aineet sekä tietotekniikkavastaava, valittiin FM Juho Kettunen 1.8.2022 alkaen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.