Evijärvellä laitetaan romut kiertoon

Juha Perkkalainen osoittaa paikkaa, johon keräyslava sijoitetaan. Romua voi tuoda lavalle kesäkuun alusta juhannukseen saakka. Akut jätetään lavan vierustalle.
Juha Perkkalainen osoittaa paikkaa, johon keräyslava sijoitetaan. Romua voi tuoda lavalle kesäkuun alusta juhannukseen saakka. Akut jätetään lavan vierustalle.
NYT siistimään takapihat ja rantteet: Evijärven Yrittäjät järjestää yhteistyössä 4H-yhdistyksen kanssa rautaromun keräyksen kesäkuussa. Keräykseen kelpaa kaikki rauta- ja peltiromu, kupari, messinki, alumiini, rosteri, kupari- ja alumiinikaapelit, sähkömoottorit ja akut. Keräysaika on 1.-24.6.

Nyt kannattaa jo ruveta katsastamaan varastoja ja tontin nurkkia. Kootaan tarpeeton romu kiertoon ja hyvään tarkoitukseen, josta ympäristökin kiittää. Sanaa kannattaa viedä eteenpäin myös mökkiläisille ja muille kesäasukkaille, jotta tempaukselle saadaan laaja kattavuus.

Keräyslava tulee Pihatyö Perkkalaisen tontille Kuormatielle. Alue löytyy hyötykäyttöasemasta eteenpäin Kuormatien toisella puolella ihan lähietäisyydellä. Keräyksessä on yhteistyökumppanina Kuusankoski Oy.

–Metallien hyvä kierrätettävyys on eräs niiden valtteja verrattuna moniin muihin käyttömateriaaleihin. Kierrätyksen lisäyksen esteenä eivät ole käyttömahdollisuudet, mutta ongelmia on metallien kiertoon saamisessa. Siksi yhdistysten toteuttamat kampanjat ovat tärkeitä, kertoo Juha Perkkalainen.

Kierrätyksessä romuja käytetään etupäässä uudelleen metallien valmistukseen. Romun käyttö esimerkiksi teräksen raaka-aineena säästää ympäristöä: malmivarat säästyvät ja teräksen tekemiseen kuluu huomattavasti vähemmän energiaa.

Päivi Kultalahti

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.