Lasten taide sai paikan auringossa

Marjut Mässbackan vetämien Kuvataidekoulu Eeron Vimpelin ryhmien teokset ovat esillä Vimpulassa.
Marjut Mässbackan vetämien Kuvataidekoulu Eeron Vimpelin ryhmien teokset ovat esillä Vimpulassa.
KOLMIULOTTEISET työt kuten veistokset ja savityöt ovat aina lasten suosikkeja, tietää Kuvataidekoulu Eeron opettaja Marjut Mässbacka. Vimpelin ryhmien kevätnäyttely Paikka auringossa sai nimensä auringonpalvojista, jotka koottiin Vimpulan ikkunaan.

–Aihe inspiroi lapsia kovasti keskellä talvea, syntyi hahmoja eri asennoissa sekä rannalle sopivaa rekvisiittaa, mielikuvitus rönsyili ihanasti. Nyt teokset saivat paikan valokeilassa ja huomion keskipisteenä. 

Yksi näyttelyn teemoista on heijastus. –Senni Tuomi Aalto-yliopistosta oli talvella harjoittelussa meillä ja toi tuulahduksen Järvenpäästä, jossa on ollut Venny Soldan-Brofeltin taiteen parissa. Hän piti luennon Soldan-Brofeltin taiteesta ja persoonasta, ja sen jälkeen kuviskoululaiset saivat tehdä oman versionsa aiheesta.  

Oppilaiden kiinnostuksen kohteet huomioidaan aiheita valittaessa, ja eri tekniikoita tehdään mahdollisimman laajasti. Nyt nähtävillä onkin laaja kattaus erilaisia töitä; ihmisaiheita, asetelmia sekä lasten versioita kuuluisista teoksista, pastelliliiduista akryylimaaleihin. 

Mainos

Vimpelissä Kuvataidekoulu Eeron neljässä opetusryhmässä opiskeli päättyneellä lukukaudella 41 nuorta taiteen harrastajaa. 

Mässbacka on tyytyväinen, että viimevuotisen ikkunanäyttelyn sijaan nyt koko perhekahvilan tila saatiin täyttää taiteella. Näyttely on avoinna toukokuun loppuun tiistaisin kello 9.30–11.30, perjantaina 20. toukokuuta kello 15–18 ja lauantaina 21. toukokuuta kello 12–15. Muina aikoina auringonpalvojia ja muita teoksia voi ihastella näyteikkunassa. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.