Vimpelissä järjestettiin perjantaina 13. toukokuuta historian ensimmäinen 4H Cafe – tavoitteena nuorten työllistyminen

Nuoret olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Kahvilatapahtumassa järjestetty arvonta innosti täyttämään palaute- ja arvontalappuja.
Nuoret olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Kahvilatapahtumassa järjestetty arvonta innosti täyttämään palaute- ja arvontalappuja.
4H-YHDISTYS Vimpelissä ja Lappajärvellä aikoo järjestää tänä vuonna useamman kahvilatapahtuman nuorille. 4H Cafe tarjoaa kahvin ja tarjoilujen lisäksi nuorelle opastusta, tietoa ja tukea esimerkiksi 4H yrittäjyydestä tai Helppi-sovelluksesta mahdollisena työllistäjänä.
Johanna Korkea-aho ja Kirsi Sänkiaho pitävät nuorten työllistymistä tärkeänä.
Johanna Korkea-aho ja Kirsi Sänkiaho pitävät nuorten työllistymistä tärkeänä.

– Nuorilla on valtavasti hyviä ideoita. He vain tarvitsevat itsevarmuutta ja kannustusta ideoiden toteuttamiseen. Yhdistyksenä me autamme ja neuvomme kaikessa, jotta nuorella olisi mahdollisimman pieni kynnys ryhtyä 4H -yrittäjäksi, kertoo molempien yhdistysten toiminnanjohtaja Kirsi Sänkiaho. 

Kahvilatilaisuuksissa nuorilla on mahdollisuus löytää omia vahvuuksiaan harjoitusten ja testien avulla. Harjoitusten jälkeen keskustellaan vahvuuksista ja niiden hyödyntämisestä työn haussa ja myös yritysidean keksimisessä 

KESÄTYÖKOORDINAATTORI Johanna Korkea-aho haluaa muistuttaa nuoria myös Helpin kautta työllistymisestä. Tällä hetkellä Helppiin on löytynyt molemmille paikkakunnille nuoria, joiden työprofiilien viimeistely on parasta aikaa meneillään.  

–Sovellusta ajetaan vasta sisään, joten vielä on mahdoton sanoa, paljonko nuori työllistyy tänä kesänä sen kautta. Toivomme tietysti, että mahdollisimman paljon. Meillä on valtavan reippaita nuoria riveissä valmiina tekemään monenlaisia töitä. Jahka saamme kaiken valmiiksi, asiasta tiedotetaan vielä perin pohjin.  

–Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni paikkakuntalainen ja kesäasukas tietäisi minkälaista työapua on Helpin kautta mahdollista itselleen tilata, sanoo Korkea-aho. 

Mainos

-4H:lla on tarjota myös erilaisia työtehtäviä muutamille nuorille läpi vuoden, esimerkiksi kerhon ohjaamisia, muistuttaa Sänkiaho. 

Vimpelissä Boutique Johanna K:n tiloissa järjestetty 4H Cafe järjestetään myös Lappajärvellä torstaina 19. toukokuuta kello 8.45–10.15 välisenä aikana.  

Lukion auditoriossa järjestettävään tapahtumaan on kutsuttu oppilaat 8-luokasta lukion toiselle luokalle siirtyviin. Sekä Sänkiaho että Korkea-aho ovat molemmat paikalla. Tilaisuudessa jaetaan myös yseille Ajokortti työelämään -koulutuksen todistukset. 

–Nuorten työllistyminen on tärkeä asia. Haluamme tarjota yhdistyksen kautta työllistyville nuorille mahdollisimman paljon tukea ja onnistumisen tunteita. Sillä on tärkeä merkitys tulevaisuuden työvuosia varten, sanovat naiset. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.