Uusimmat kesäblogit:

Alajärven 4H:n vuosikokouksessa palkittiin aktiivisia nuoria

Alajärven 4H-yhdistys palkitsi 21. huhtikuuta pitämässään vuosikokouksessa toiminnassa aktiivisesti viime vuoden aikana mukana olleet nuoret. Myös uudet 4H-yrittäjät palkittiin Alajärven Yrittäjien lahjoittamilla stipendeillä.

Kerho-ohjaajastipendien saajat olivat Diana Ahvenlampi, Anton Averjanov, Anni Eronen, Konsta Hyvönen, Marika Keränen, Sara Korpela, Emilia Kujala, Luukas Latvala, Malla Ritala, Salla Sippola, Aaron Uusitupa ja Linnea Välisaari. Aktiivisuusstipendit saivat Janika Keränen, Ronja Kilponen, Joel Kärki, Tuomas Muukkonen, Osku Mäki, Markus Osala, Netta Puumala ja Joose Salo.

Uusina 4H-yrittäjinä palkittiin Eeli Aninko (Traktoriurakointi E. Aninko), Saimi Hosionaho (Kaunis koti), Milia Kyrönlahti (Lapsenlikka Milia), Mikko Matintupa (Konekuski M. Matintupa), Milja Mäkiranta (Miljan Hoitopalvelu) ja Aaron Uusitupa (Uudentuvan IT).

ALAJÄRVEN 4H-yhdistyksen toiminta vuonna 2021 oli aktiivista. Yhdistyksellä on 282 nuorisojäsentä ja 42 aikuisjäsentä. Viikoittaisia 4H-kerhoja ja teemakerhoja oli 31 ja kerhokäyntien määrä oli yhteensä 3532. Kerhotoiminnassa järjestettiin normaalin kerhotoiminnan lisäksi teemakerhoja Safkasankarit sekä Metsäsalapoliisit Alakylän koulun 1-2.luokkalaisille. Uutena toimintana oli nuorten työllistyminen ohjaajiksi kaupungin järjestämään kesäkerhoon sekä Harrastamisen Suomen mallin kerhojen järjestäminen Alajärvellä, Lehtimäellä ja Vimpelissä.

4H-yrittäjiä oli vuonna 2021 11; heidän yhteenlaskettu myyntitulonsa oli 10 100,55 euroa. Alajärven 4H-yhdistys työllisti vuonna 2021 yhteensä 48 nuorta (joista 13–17-vuotiaita oli 40) ja heille maksettiin palkkioita 15 632,69 euroa. Nuoret työllistyivät kerhon- ja leirinohjaajina, tapahtuma-avustajina sekä kotipalvelu- ja pihatöissä.

Yhdistys järjesti vuoden 2021 aikana Ajokortti työelämään -koulutuksen ja kerhonohjaajien koulutuksen sekä osallistui välkkäritoimintaan yläkoululla.

Yhdistys järjesti erilaisia kerho- ja teemapäiviä sekä osallistui kaupungin järjestämiin tapahtumiin. Kesällä alkoi LuontoOn-hanke, jonka puitteissa järjestettiin muun muassa LuontoOn-kerho ja -leiri. Perinteisen 4H-toiminnan lisäksi Alajärven 4H-yhdistyksen nuorten työllistämistä edistävät TE-palveluiden rahoittamat Osaava ja Apunasi -hankkeet, jotka tarjosivat työvalmennusta.

Satosankarit vastaanottivat Lehtimäen marja-asemalla heinä-elokuussa pihlajanmarjaa 2263,50 kg ja puolukkaa 8066,53 kg.

TÄNÄ vuonna yhdistys järjestää liikuntaan, ruuanlaittoon, leikkeihin, askarteluihin sekä eläin- ja luontoaiheisiin painottuvaa toimintaa, kuten leirejä ja Metsäpäivän ja osallistuu perinnepäivään Lehtimäen pappilanniityllä. Nuorille järjestetään erilaisia koulutuksia ja Osaava-hanke jatkaa aktiivisena.

Nuorisotoiminnasta vastaavat toiminnanohjaajat Marjo Yli-Mannila ja Liu Eteläaho ja uutena toiminnanjohtajan sijaisena aloittanut Mari Kaunisto.

Mari Kaunisto

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.