Aimo Järvelälle jälleen maailmanennätys

Aimo Järvelä, Matti Etelämäki ja Martti Mäkelä pärjäsivät jälleen hienosti sisäsoudussa. Kuva: Aimo Sironen
Aimo Järvelä, Matti Etelämäki ja Martti Mäkelä pärjäsivät jälleen hienosti sisäsoudussa. Kuva: Aimo Sironen

EVIJÄRVELÄINEN Aimo Järvelä teki jälleen sisäsoudun maailmanennätyksen, kun Keravan Urheilijat järjestivät kevään viimeisen sisäsoutukoitoksen, Ergomaratonin, 23. huhtikuuta. Matkana oli puolimaraton eli 21 097 metriä.

Järvelän voittoaika, 1:32.44,9 oli reilun minuutin nopeampi kuin entinen maailmanennätys, 1:33.50,8, jonka oli tehnyt englantilainen Peter Daniels vuonna 2020.

Järvelä teki maaliskuussa maailmanennätykset myös 6 000 ja 1 000 metrillä omassa sarjassaan, 80-vuotiaiden kevyessä luokassa. Hän on soutanut kauden aikana 16 kisassa ja voittanut niistä jokaisen.

Hän toteaa, että seuraavat ennätykset saavat jäädä ensi syksyyn.

–Tuntuu, että takki on tyhjä. Sain kisassa vielä itsestäni kaiken irti, mutta sen jälkeen olin väsyksissä. Tänä keväänä keskityn enää pelkkään treenaamiseen.

Kisoissa mukana olleet Esko Hyyppä, Matti Etelämäki ja Martti Mäkelä pärjäsivät myös totuttuun tapaan hienosti. LaVen Hyyppä ja Etelämäki ottivat kultaa ja hopeaa 70-vuotiaiden sarjassa ja samaa seuraa edustava Mäkelä kultaa 90-vuotiaissa.

Kauden aikana on samalla käyty sisäsoutuliigaa, johon laskettiin 500 metrin, kahden kilometrin, kuuden kilometrin ja puolimaratonin pisteet, joita kaikkia verrataan maailmanennätystuloksiin. Pisteitä ei ole vielä laskettu, mutta Järvelä vienee kisan nimiinsä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.