Sari Palmu Keskustanaisten johtoon

Päivi Mononen-Mikkilä (vas.) ja Marjut Lehtonen (oik.) ovat Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtajat. Sari Palmu valittiin puheenjohtajaksi. Kuva: Maritta Mynttinen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Palmu sai äänestyksessä 80 ääntä ja vastaehdokkaana ollut 29-vuotias turkulainen Anna Sirkiä 77 ääntä. Molemmat olivat järjestön istuvia varapuheenjohtajia.

Palmu on Suomen Keskustanaisten pitkäaikainen varapuheenjohtaja. Hänet valittiin ensimmäisen kerran järjestön puheenjohtajistoon Turun edustajakokouksessa vuonna 2013. Etelä-Pohjanmaan Keskustanaisia Palmu on luotsannut vuoden 2019 alusta lähtien.

-Pyrin olemaan teidän kaikkien, niidenkin, jotka äänestitte Annaa, luottamuksen arvoinen, haluan kuunnella teitä kaikkia. Tehdään yhdessä keskustanaisista entistäkin vahvempi järjestö. Annetaan naisten voiman kuulua ja näkyä, Palmu sanoi edustajakokoukselle.

Järjestön varapuheenjohtajiksi edustajakokous valitsi opettaja Marjut Lehtosen Oulaisista, Pohjois-Pohjanmaalta ja viestintäjohtaja Päivi Mononen-Mikkilän Helsingistä.

Varapuheenjohtajuutta tavoitteli viisi ehdokasta. Keskustanaisten pääsihteerinä työskentelee Mervi Mäki-Neste Alavudelta.

Edustajakokous nimesi Suomen Keskustanaisten kunniapuheenjohtajaksi ministeri Sirkka-Liisa Anttilan Forssasta. Anttila toimi järjestön puheenjohtajana vuosina 1994-2003.

Mainos

Kokouksessa otettiin kantaa puhe- ja toimintaterapeuttien opiskelijamäärien lisäämiseksi. Puhe- ja toimintaterapeutit ovat tärkeitä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhteistyökumppaneita. Varhaiskasvatuksessa ja opetustoimessa ollaan huolissaan lapsille suunnattujen terapiapalveluiden riittävyydestä ja oikea-aikaisesta saatavuudesta.

-On ollut havaittavissa, että lasten kielellisen kehityksen ja toiminnanohjauksen haasteet ovat lisääntyneet viime vuosina. Vähäisistä resursseista johtuen odotusaika sekä puhe- että toimintaterapiaan venyy useilla paikkakunnilla jopa yli vuoden mittaiseksi. Varhaisessa vaiheessa annetulla tuella voidaan vaikuttaa myönteisesti lapsen kehitykseen ja häntä ympäröivän lähipiirin jaksamiseen sekä edistää lapsen kiinnittymistä sosiaalisiin ympäristöihin. Terapian viivästyminen sen sijaan pahentaa ongelmia ja lisää syrjäytymisriskiä.

Puhe- ja toimintaterapiapalvelut ovat olennainen osa myös moniin eri sairauksiin ja vammautumisiin liittyvää kuntoutusta ja toimintakykyisyyden paranemista, joten ammattilaisten lisäämisestä hyötyvät useat eri-ikäiset palveluiden tarvitsijat.

Molemmilla terapian aloilla työntekijöitä hakeutuu muihin tehtäviin liiallisen työn ja riittämättömyyden tunteen vuoksi, eikä avoinna oleviin tehtäviin ole tällä hetkellä riittävästi ammattitaitoisia ja vaadittavan pätevyyden omaavia hakijoita.

Palmu haluaa puheenjohtajakaudella nostaa Keskustanaisten näkyvyyttä puolueen sisällä ja myös julkisuudessa.

–Minulle tärkeitä asioita, joita aion edistää puheenjohtajana, ovat perheiden asiat, alueellinen tasa-arvo, palkkatasa-arvo, naisten tukeminen ja kannustaminen politiikassa. Toimijat tarvitsevat pikaisesti järjestökoulutusta. Myös maatalouteen liittyvissä asioissa tukeminen tärkeää. Koulutus, sivistys ja terveydenhoitoon liittyvät asiat ovat myös lähellä sydäntäni, Palmu kertoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.