Hankkijan toiminta mahdollisesti jatkuu Kortesjärvellä

Julkaistu:

Aihe:

HANKKIJAN myymälän toiminnasta Kortesjärvellä on liikkunut viime viikkoina hyvin erilaisia tietoja. Hankkijan puolesta on tehty monenlaisia toimenpiteitä ja on olemassa mahdollisuus, että toiminta jatkuu Kortesjärven myymälässä.

Kortesjärveläinen viljelijä Jarkko Mattila kertoo Hankkijan kohtalosta alkaneen herätä huolta, kun eräs paikallislehti uutisoi myymälästä sensaatiohakuisesti. Rivien välistä oli tulkittavissa, että Hankkijan toiminta oltaisiin lopettamassa kokonaan.

Tämän jälkeen MTK:sta pyydettiin Mattilaa toimimaan asiassa aktiivisesti. Hän otti yhteyden paikalliseen kansanedustajaan Janne Sankeloon, ja he laativat yhteistyössä vetoomuksen Hankkijalle. Tämän allekirjoittivat kortesjärveläiset maamiesseurat sekä paikallinen MTK.

–Samalla Tuulia Salo sekä Marja Korpi alkoivat keräämään adressia, johon nimiä saatiin yhteensä noin reilu neljäsataa. Adressin sanomana oli puolustaa Hankkijan säilymistä Kortesjärvellä, Mattila kommentoi.

Pian järjestyi virallinen palaverin Hankkijan toimijoiden kanssa.

–Siellä kävimme porukalla tilannetta läpi ja vetosimme, että jos Kortesjärveltä Hankkija lopettaa, niin Hankkijan ovia ei kukaan tule enää avaamaan, Mattila sanoo.

MATTILAN mukaan palaverissa käytiin läpi kevyempää myymälää uudella sapluunalla, jossa valikoimaa kehitettäisiin enemmän asiakaslähtöisesti. Kortesjärvellä sijaitsee paljon karjatiloja, joka edellyttää myymälävalikoimalta tietynlaisia tuotteita.

Mattila arvioi, että adressin sekä vierailun yhteisvaikutukset ovat johtaneet myymälän kohtaloon liittyen hyvään lopputulokseen. Hän toteaa Kortesjärven olevan maatalousvaltainen pitäjä, joka tarvitsee Hankkijan kaltaisen liikkeen. Ongelmia ilman myymälää alkaisi muodostumaan kulujen sekä ajankäytön osalta.

–Jos minun pitää harjanvartta lähteä hakemaan Kauhavalta tai Evijärveltä, niin kohta siinä samassa tulee muutkin tavarat haettua sieltä, Mattila toteaa.

Hankkija tekee maatalous-, kone-, puutarha- koiratarvike- ja hevostarvikekauppaa. Myymälän valikoimaan kuuluvat maatalouden tuotantotarvikkeet, viljakauppa sekä puutarhatuotteet.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.