Jäätelökioski auki Ylikylässä

Julkaistu:

Aihe:

KANTATIE 63 varteen on Ylikylän levähdyspaikalle avattu jäätelökioski auttamaan jäätelönhimon kanssa painivia ja jäätelövajeesta kärsiviä. Kioski sijaitsee Kortesjärveltä Kauhavan suuntaan lähdettäessä ennen Ylikylää.

Jäätelökioskin parissa työskentelevä Soile Halmesmäki kertoo idean jäätelökioskin perustamiseen lähteneen pyöräilyjen yhteydessä Karjanlahden lenkillä Kauhavalla.

–Siinä ajellessani kiinnitin huomiota, että liikennettä Ylivieskantiellä on aivan hirveästi. Yrittäjähenkisenä ihmisenä aloin sitten siinä miettimään, mitä siinä voisi yhteydessä myydä. Pehmis on ollut lemppareitani aina ja se lopulta siitä sitten tuotteeksemme päätyikin, Halmesmäki kommentoi.

Halmesmäki ilmoittaa kioskin myyvän ylpeänä kotimaisten Valion maitotilojen jäätelöä. Maininta paikallisuudesta on kiteytettynä tekstinä kioskin kylkeen. Yksi kioskin taustaideoista olikin halu toimia paikallisten tuotteiden lippulaivana.

–Haluamme ylläpitää omalla tavallamme kotimaisen ruuantuotannon mainetta. Lakeus on meille tärkeä ja tällä seudulla on paljon maitotiloja. Haluamme, että sitä toimintaa on mahdollista jatkaa myös tulevaisuudessa, Halmesmäki linjaa.

MYYJÄNÄ työskentelevä Iida Koivisto pitää jäätelökioskien avautumista selkeänä kesän merkkinä Etelä-Pohjanmaalla. Hänestä kesä ei voi tulla lakeudelle ilman jäätelöä.

–Kyllä jäätelöä on aina hyvä olla ja varsinkin silloin, kun on kuuma, Koivisto toteaa.

Koiviston mukaan levähdyspaikalle avattu jäätelökioski on saanut hyvän vastaanoton. Väkeä on riittänyt kesän ensimmäisinä päivinä kiitettävästi. Koiviston kertoman perusteella jäätelökioskeilla vaikuttaa olevan vahva paikka suomalaisen jäätelökansan sydämessä.

–Avajaispäivänä oli niin paljon porukkaa, että ei juuta tai jaata kerennyt sanomaan, Koivisto mainostaa.

Jäätelöiden kohdalla maut herättävät aina paljon kiinnostusta sekä keskustelua. Suomessa kansallinen erikoisuus on yhdistää jäätelöiden yhteyteen mitä mielenkiintoisimpia makuja, kuten esimerkiksi salmiakkia tai lakritsia.

Vaikka monenlaisia uutuusmakuja vuosittain ilmeneekin, niin makuasioissa Koivisto kertoo paikallisten olevan perinteisellä linjalla. Kinuskin ja suklaan makuiset jäätelöt ovat valloittaneet suurimpien jäätelösuosikkien tittelit selkeällä marginaalilla verrattuna muihin vaihtoehtoihin.

–Niissä ovat melkein kastikkeetkin jo loppuneet. Onneksi niitä on kuitenkin saatu tarvittaessa lisää, Koivisto ilmoittaa.

Kortesjärven Ylikylän jäätelökioski on avoinna päivittäin kello 11–21. Jäätelökioskilla on tällä hetkellä lupa myydä levähdyspaikalla ainakin syyskuuhun asti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.