Pesäpallon Itä-Länsi Porissa siirtyy – uusi ajankohta on 6.–7.8.

Pesäpalloliitto päätti yhteistyössä Pesäkarhujen kanssa siirtää Itä-Länsi-tapahtuman ajankohtaa. Porin kaupunginhallitus käsittelee asiaa tulevana maanantaina. Tavoitteena on järjestää arvo-otteluviikonloppu mahdollisimman pitkälle täydessä laajuudessaan, kuitenkin kaikissa tilanteissa terveysturvallisuutta kunnioittaen.

– Itä-Länsi on kokoluokaltaan huomattavasti suurempi tapahtuma kuin normaali superpesisottelu, eikä meillä nykyisillä tiedoilla ole täyttä varmuutta exit-strategian yksityiskohdista – millä aikataululla isoja tapahtumia voidaan kunnolla avata ja mitä toimenpiteitä se edellyttää. Vastuullisina järjestäjinä asetamme joka tapauksessa etusijalle kaikkien ihmisten terveysturvallisuuden, kun Itä-Länteen saapuu pelaajia ja katsojia eri puolilta Suomea, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine toteaa.

– Oletuksemme mukaan epidemiatilanne kehittyy suotuisasti ja elokuuhun mennessä rajoituksia voidaan purkaa, mikä mahdollistaa tapahtuman toteutuksen taloudellisessakin mielessä. Pesäkarhuille seurana ja kaikille toimijoillemme on suuri kunnia päästä järjestämään historiallinen Itä-Länsi Porissa, Saine iloitsee.

Itä-Länsi-perinne katkesi viime vuonna ensi kertaa sotien jälkeen. Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta korostaa tapahtuman merkitystä niin lajin markkinoinnin kuin urheilupuolen näkökulmista.

– Itä-Länsi-kutsu on pelaajille kunnia-asia ja merkittävä henkilökohtainen tavoite uralla. Viime vuonna unelmat sen osalta kariutuivat. Lajille Itä-Länsi on merkittävä näyteikkuna, kruununjalokivi, joka innostaa urheiluväkeä laajasti ja toimii samalla pesäpalloyhteisön kohtaamispaikkana. Tapahtuman tekevät ihmiset. Ajankohdan siirrolla haluamme varmistaa katsojille ja kaikille toimijoille upean arvo-otteluelämyksen terveysturvallisesti välivuoden jälkeen.

Tapahtumakaupunkina tunnettu Pori isännöi pesäpallon arvo-ottelutapahtumaa ensimmäistä kertaa. Naisten Itä-Länsi-ottelu pelattiin Ulvilassa kausina 1978 ja 1990, mutta miesten Itä-Länsi-ottelua ei ole Satakunnan maaperällä aiemmin todistettu.

Joko viime vuodelle tai heinäkuulle ostettu pääsylippu käy sellaisenaan myös elokuun tapahtumaan.

Itä-Länsi 2021 Porissa

Perjantai 6.8.

Poikien 63. Itä-Länsi-ottelu 14.30

Tyttöjen 44. Itä-Länsi-ottelu 18.30

Lauantai 7.8.

Naisten 59. Itä-Länsi-ottelu 14.00

Miesten 86. Itä-Länsi-ottelu 18.00

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.