Uittoperinnealueella on tekemistä ja nähtävää

Uittomieskämppä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Uittomiehen lenkki on Evijärven kunnan ylläpitämä 4,2 kilometrin pituinen luontopolku, joka valmistui vuonna 2020.

Reitti kulkee neva- ja kangasmaisemissa. Polku on melko helppokulkuista metsäpolkua. Nevoilla liikutaan pitkospuilla ja pieni osa reitin lopussa on hakepohjaista polkua. Reitillä on jonkin verran pieniä korkeuseroja. Luontopolun puolessa välissä on laavu ja tarkkailulava. Laavulla on polttopuut valmiina. Ole huolellinen tulenkäsittelyn kanssa ja huomioi tulentekoa rajaavat varoitukset. Muista ottaa roskat mukaan!

Mainos

Reitin loppupuolella järven rannassa on toinen tarkkailulava ja reitin varrella on useita penkkejä. Reitin varrella on helppoja geokätköjä, jotka esittelevät monipuolisesti alueen linnustoa. Lähtöpaikka: Uittomiehentie 35, Evijärvi.

Uittomiehentien päässä on Evijärvi-seuran ylläpitämä Uittoperinnealue. Uittomieskämppä, sauna, laavu ja jokimiljöö muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden. Tukkilaistaitojaan voi kokeilla Uittomiehentien varrella olevien kuivaharjoittelupaikoilla. Ulkokuntoilulaitteet ovat vapaassa käytössä. Saatat nähdä myös tukkilaistaitoja harrastavien nuorten testaavan taitojaan jokeen viritellyillä harjoituspaikoilla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.