Kauhava selvittää kyselyllä tarvetta valokuidun rakentamiselle

KAUHAVAN kaupunki haluaa selvittää alueensa asukkaiden ja yritysten nettiyhteystarpeita mahdollista valokuiturakentamista koskien.

Valokuitu on kiinteä yhteys, joka kaivetaan maan alle. Se tarjoaa tasaisen ja vakaan nettiyhteyden vaativaankin tarpeeseen.

–Valokuitu on ylivoimainen nopeudeltaan ja tiedon määrän käsittelykyvyltään. Se ei piittaa ukkosista tai muista ulkoisista häiriöistä. Valokuituyhteyttä ei myöskään rasita naapuruston netin käyttö. Valokuituyhteys vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin, sillä se kestää kymmeniä vuosia, kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala sanoo.

Asiaan liittyvän selvityksen tueksi kaupunki pyytää asukkailtaan selvitystä tämän hetken tilanteesta. Kauhavan kaupunki ja SeAMK maakuntakorkeakoulu toteuttavat kartoituksen yhteistyössä.

Tästä linkistä pääsee suoraan kyselyyn, joka on avoinna 2. toukokuuta saakka.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.