Alajärven kaupunginvaltuusto 29.3.2021: Ylikylän koulun kohtalolle sinetti

YLIKYLÄN koulu lakkautetaan 1. elokuuta 2021 alkaen.

Aie koulun lakkauttamisesta hyväksyttiin lokakuussa 2020 osana kaupungin talouden tasapainottamistoimenpiteitä. Pykälän käsittely herätti vain yhden kysymyksen, kun Markku Tiistola (kd.) toivoi selkeitä lukuja koulun lakkauttamisen tuomista todellisista säästöistä viitaten koulun lopettamisesta annettuun kirjalliseen mielipiteeseen.

–Arvioitu säästö on tälle vuodelle vain 60 000 euroa, mutta ensi vuonna noin 225 000 euroa, avasi sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto.

Ylikylän koulu on toiminut Jamin vuokratiloissa vuodesta 2017. Koulun nettomenot olivat viime vuoden talousarviossa 385 113 euroa.

Oppilaat siirtyvät Paavolan koululle. Paavolan koululla on nyt 411 oppilasta ja syksyllä 437. Keskimäärin lisäys on alle kaksi oppilasta per luokka. Kauniston mukaan oppilasmäärän lisäys on hetkellinen: jo kahden vuoden päästä oppilasmäärä on alle 400.

VALTUUSTO hyväksyi 27 500 euron lisämäärärahan kotihoidon etäpalveluohjelmiston hankintaan.

–Asia sinänsä hieno. Laitteita on jo asennettu vanhusten kodeissa. Olisi toivonut, että oltaisiin odotettu valtuuston virallinen nuijan kopautus ennen kuin lähdetään toteuttamaan, sanoi Aino Kanervikkoaho-Kataja (kd.)

Valtuusto päätti myydä noin 11 435 neliön määräalan Hallila, Mäntysaari ja Hepokatti -tiloista 11 435 euron kauppahinnalla Transport Center Alajärvi Oy:lle yrityksen laajennustarpeita varten. Yrityksen on tarkoitus rakentaa raskaan kaluston pesuun tarvittava noin 200 neliön halli pesulinjastoineen ja määräala tarvitaan pysäköintialueeksi sekä kulkuyhteyden rakentamiseksi.

Mainos

–Minuun on otettu useasti yhteyttä ja hämmästelty, miksi kaupungilla ei ole tarjolla niin sanottuja vastaanottohalleja tai vastaavia, totesi Raimo Vistbacka (sin.). –Toivoisin, että informoitaisiin, jos niitä on, ja jos ei ole, voisi miettiä järkeviä, pienehköjäkin tiloja, joissa voisi lähteä toimintaa pyörittämään.

–Keskustan alueella ei ole kaupungin omistamia vapaita hallitiloja, mutta muilta yrittäjiltä vapautuneita tiloja on löytynyt. Toivottavasti hallitus ja valtuusto antavat tekniselle toimelle ohjeen alkaa valmistella tällaista asiaa, sanoi tekninen johtaja Jouni Hänninen.

KAUPINKARTANON palveluvastaavan virka päätettiin lakkauttaa toiminnan päätyttyä syksyllä 2019 ja henkilökunnan siirtyessä eri yksiköissä vapautuviin toimiin. Venla ja Väinö-kotiin päätettiin perustaa kokoaikainen palveluvastaavan virka 1.4. alkaen. Aiemmin puolikasta työaikaa tehnyt palveluvastaava on irtisanoutunut virasta ja 37-paikkaisessa yksikössä koetaan kokoaikainen virka tarpeelliseksi.

Perhetyön tiimivastaavan toimi päätettiin muuttaa sosiaaliohjaaja, perhetyön vastaavan viraksi muun muassa siihen sisältyvän viranhaltijapäätösten tekemisen vuoksi, joka on jouduttu aiemmin delegoimaan muille työntekijöille, koska virka-asema on puuttunut. Kustannusvaikutus on 1 500 euroa vuodessa.

JUKKA Joensuu (kok.) toi julki valtuustoaloitteen Etelä-Karjalan mallin ottamisesta käyttöön Alajärven kouluissa. Mallissa luodaan yhdessä poliisin kanssa käytäntö, jossa kaikki alle 15-vuotiaiden koulussa tekemät laittomat teot viedään poliisin tietoon kiusaamisen kitkemiseksi. Tämän jälkeen asiasta keskustellaan nuorten, heidän vanhempiensa, poliisin ja nuorten oikeusedustajan kesken. Vastaavanlainen malli ja käytäntö tulisi luoda myös Alajärvellä.

–Etelä-Karjalassa 98 sadasta kiusaamistapauksesta on loppunut tällä mallilla.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.