Viikonloppu toi seitsemän uutta koronatartuntaa maakuntaan

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana 12.–14.3.2021 seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan opiskelijan koronatartunta aiheutti viikonloppuna 22 työntekijän altistumisen Seinäjoen keskussairaalassa. Tämä saattaa aiheuttaa poliklinikkavastaanottojen ja leikkausten peruuntumisia operatiivisella toiminta-alueella. Potilaisiin ollaan yhteydessä, jos sovittu aika peruuntuu.

Tartuntojen kokonaismäärä on 679. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 55 tartuntaa (ilmaantuvuus 28,5/100 000 asukasta). Viimeisen viikon aikana sairastuneista 52 prosenttia oli karanteenissa olevia. Tartunnoista lähes puolet (48 prosenttia) on saatu yksityistilaisuuksista, kun taas perhetartuntojen osuus oli vain 9 prosenttia. Epäselvien tartuntojen osuus on kasvanut 26 prosenttiin. Tartunnoista valtaosa on peräisin pääkaupunkiseudulta tai Vaasan sairaanhoitopiirin alueelta. 

Osastohoidossa on tällä hetkellä 10 koronapotilasta, valtaosa heistä Ilmajoen terveyskeskuksessa. Koronaan on menehtynyt kaikkiaan 19 eteläpohjalaista, joista 9 tämän vuoden aikana.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 86 679. Eilen tutkittiin 322 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus viimeisen viikon aikana otetuista näytteistä on 0,6 prosenttia. Viime viikon aikana tutkittiin 3 255 näytettä, vastausviive on keskimääräinen 13 tuntia. Positiivisista koronanäytteistä lähetetään viikoittain vähintään viisi satunnaisesti valittua näytettä tarkempaan analyysiin. Tutkituista näytteistä lähes kaikki ovat osoittautuneet koronaviruksen brittimuunnokseksi ns. UK-variantiksi. Tähän mennessä muuntovirukseen liittyviä tartuntoja on todettu 82.

-On ilmeistä, että brittimuunnos aiheuttaa myös meillä valtaosan koronatartunnoista. Brittimuunnos tarttuu herkemmin ja altistaa vakavammille tautimuodoille, joten viruksen ehkäisytoimet ovat entistä tärkeämpiä, toteaa sairaanhoitopiiri.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.