Esko Ahonen asettuu ehdolle Evijärvellä

Arkistokuva Evijärveltä vuodelta 2018.

Julkaistu:

Kategoria:

,

ENTINEN kansanedustaja ja Lestijärven nykyinen kunnanjohtaja Esko Ahonen on ilmoittanut asettuvansa ehdolle tulevissa kuntavaaleissa Evijärven keskustapuolueen riveissä.

Ahonen on jäämässä eläkkeelle heinäkuun alussa yli yhdeksän vuotta kestäneen Lestijärven kunnanjohtajan viran jälkeen. Hän kertoo aikovansa yrittää paluuta politiikkaan, koska virtaa on edelleen.

–Tutuille olen nauranut eläkepäivien häämöttäessä, että pitää alkaa miettimään, mitä isona tekee, hän sanoo.

–Tämä on tietynlainen jatkumo virallenikin. Olen nyt yhdeksän vuotta ollut valmistelijana ja esittelijänä, ja nyt tässä hypätään pöydän toiselle puolelle eli päättämään, hän lisää.

Mahdollisesti valituksi tullessaan hän kertoo haluavansa antaa oman panoksensa Evijärven kunnan tulevaisuuteen, näkyvyyteen, hyvinvointiin ja kehittämiseen. Porukalla katsotaan ja päätetään, mitä asioita lähdetään todella viemään eteenpäin, hän lisää.

–Rakkaudesta kotiseutuuni haluan tarjoa evijärveläisten, Evijärven kunnan, Järviseudun, kolmen maakuntamme sekä koko Vaasan vaalipiirin käyttöön yhteyskuntaverkostoni sekä pitkän kokemukseni kunnallisella, maakunnallisella ja valtakunnallisella tasolla.

EVIJÄRVELÄISLÄHTÖINEN, vuonna 1955 syntynyt Ahonen on jo aikaisemmin, vuosina 1981–1988, istunut kaksi kautta Evijärven valtuustossa.

Sen lisäksi hän toimi yhden kauden Alajärven kaupunginvaltuustossa sen puheenjohtajana vuosina 2008–2012.

Keskustan kansanedustaja hän oli kaksi kautta vuosina 2003–2011.

Hän on toiminut myös esimerkiksi Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin ja Suomen nuorisoseurojen liiton johdossa.

Vuodenvaihteessa hänestä tuli jälleen virallisesti evijärveläinen.

–Siinäkin mielessä ympyrä sulkeutui. Toki meillä on omakotitalo siellä ollut, mutta olin kirjoilla Lestillä. Nyt olen evijärveläinen, uudestaan ja takaisin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.