Sairaanhoitopiirissä alkuviikon aikana viisi uutta koronavirustartuntaa.

Keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä muutamia koronapotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 84 528. Eilen tutkittiin 614 näytettä.

Suomessa on voimassa vaikeutuneen koronapandemian vuoksi niin sanottu sulkutila 8.3. – 28.3.2021 välisen ajan, muistuttaa sairaanhoitopiiri. -Etelä-Pohjanmaalla se tarkoittaa ravintoloiden, kahviloiden, baarien, yökerhojen ja muiden ravitsemusliikkeiden kiinnioloa 9.3. – 28.3.2021. Asiakkaat voivat kuitenkin tilata ja noutaa ruokaa. Sulku ei koske esimerkiksi vanhainkotien ruokaloita tai henkilöstöravintoloita, jotka eivät ole auki yleisölle. Keskussairaalan kahvilat ja Mediwestin lounaskahvila palvelevat asiakkaita take away -periaatteella. Kahviloista voi ostaa kahvilatuotteita ja ruokaa, mutta istumapaikat on poistettu käytöstä sulun ajaksi.

Alueen yläkoulujen opetus jatkuu lähiopetuksena valtioneuvoston suosituksesta poiketen. Perusteena lähiopetukselle on vakaa tartuntatautitilanne. Etäopetukseen voidaan tarvittaessa siirtyä parissa päivässä.

Maaliskuun ajan on voimassa myös Nyrkin suositus yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan tauottamisesta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.