Vuorenmaan tilanne jäissä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Erämaan Elämyskeskuksen toimitusjohtajaksi siirtynyt Jorma Leppäniemi teki tammikuussa Pohjamaan poliisilaitokselle tutkintapyynnön siitä, puhuivatko Soinin kunnan todistajat totta oikeudenkäynnissä. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus hylkäsi joulukuun alussa antamallaan päätöksellä Erämaan Elämyskeskus Oy:n nostaman kanteen Soinin kuntaa vastaan, ja hyväksyi kunnan esittämän häätövaatimuksen. Yhtiö vaati oikeudenkäynnissä kunnalta 525 000 euron vahingonkorvauksia toimintansa hankaloittamisesta ja sopimusrikkeistä.

Käräjäoikeuden toimeenpanema häätö keskeytettiin myöhemmin joulukuussa Vaasan hovioikeuden päätöksellä, koska rinneyritys on valittanut vahingonkorvauspäätöksestä ja häätöoikeudenkäynnistä hovioikeuteen. Häätö on pysäytetty, kunnes valitus on tutkittu.

Kunta teki 3. helmikuuta tutkintapyynnön liittyen Jorma Leppäniemen ja tämän tyttären todistuksiin lokakuisissa käräjäistunnoissa. Kunnan näkemys on, että Leppäniemi olisi syyllistynyt kahdessa eri asiassa törkeän petoksen yritykseen, ja hänen tyttärensä yhdessä asiassa sekä perättömään lausumaan tuomioistuimessa että törkeän petoksen yritykseen. Kolmannessa asiassa Leppäniemi olisi yrittänyt kunnan mukaan erehdyttää tuomioistuinta taloudellisen hyödyn hankkimistarkoituksessa.

Mainos

–Asia ei ole nyt meidän käsissämme, vaan odotellaan, milloin tapaukset etenevät, kommentoi Soinin kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi.

Kunnan tavoite on päästä eroon sopimuksesta, jolloin Vuorenmaahan voidaan suunnitella muuta toimintaa. Tänä talvena rinteessä ei ole laskettelutoimintaa.

–Oli odotettavissa, ettei tälle talvelle saada toimintaa, joten on järjestetty muuta tekemistä ja tapahtumaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.