Järvi-Pohjanmaalla rokotettu 8,4 prosenttia yli 16-vuotiaista

Julkaistu:

Aihe:

KAIKKI todettuja tai epäiltyjä COVID-19-potilaita hoitavien vuodeosastojen, infektiovastaanoton ja koronanäytteenottojen henkilökunta Järvi-Pohjanmaan perusturvassa on rokotettu, ja he ovat saaneet myös tehosterokotteen. Tehostetun asumisen palveluyksiköiden iäkkäät asukkaat on rokotettu, ja noin 85 prosenttia ikäihmisten tehostetun asumisen palveluyksiköiden henkilökunnasta on saanut ensimmäisen rokotusannoksen. 

Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan alueella ensimmäisen koronarokoteannoksen yli 16-vuotiaista on saanut 1 046 henkilöä eli 8,4 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista asukkaista.   

Rokotusvuorossa ovat edelleen yli 80-vuotiaat henkilöt sekä heidän samassa taloudessa asuvat omaishoitajansa. Yli 80-vuotiaiden kanssa samassa taloudessa asuvat 70–79-vuotiaat (1951 syntyneet ja sitä vanhemmat) voivat varata ajan yhtäaikaisesti puhelimitse koronarokotteen ottamista varten.

Rokotusjärjestys etenee iän ja perussairauksien mukaisesti.  Perusterve työikäinen väestö on rokotusvuorossa viimeisimpänä. Rokotteita ei anneta alle 16-vuotiaille.

75–79-vuotiaiden rokotusten on arvioitu alkavan viikolla 9 ja mahdollisesti siitä seuraavalla viikolla alkaisivat 70–74-vuotiaiden rokotukset sen mukaan, kuinka rokotteita on saatavilla. Viikolla 10 päästään aloittamaan ensimmäisen riskiryhmän 65–69-vuotiaita Astra Zenecan-rokotteella.

Ajanvarausohje riskiryhmille tullaan ilmoittamaan ensi viikolla paikallislehdissä ja netissä. Rokotteeseen oikeuttavat ensimmäisessä riskiryhmässä sairaudet ja tilat, jotka altistavat erittäin voimakkaasti vaikealle koronavirustaudille. Näitä ovat elin- ja kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus, lääkehoitoinen kakkostyypin diabetes ja Downin oireyhtymä. THL:n internetsivuilta löytyy tarkempi kuvaus kyseiseen riskiryhmään kuuluvista sairauksista.

VS. Peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila kertoi tiistaina aamupäivällä, että alueen koronatartuntatilanne on pysynyt ennallaan 18. helmikuuta annetun tiedotteen jälkeen. Talvilomien lisätessä ihmisten liikkumista hän muistuttaa hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin, jos on lieviäkin oireita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.