Uusi vieraspeto.fi-sivusto jakaa tietoa minkin ja supikoiran pyynnistä

Sivuston on perustanut Suomen riistakeskuksen koordinoima SOTKA-vieraspetohanke, jossa kehitetään tehokkaita keinoja poistaa vieraspetoja luonnosta. Vieraspedot ovat erityisen suuri uhka vesilinnuille, joiden kannat ovat monen lajin kohdalla taantuneet.

Uudella vieraspeto.fi-verkkosivustolla kerrotaan vieraspetojen, minkin ja supikoiran elintavoista ja haitallisuudesta sekä esitellään niiden erilaisia pyyntitapoja.

– Haitallisten vieraspetojen pyytäminen on konkreettista luonnonhoitotyötä, johon ei vaadita metsästyskorttia. Tietoa pyynnistä on ollut tähän mennessä hajallaan, joten halusimme koota asiapohjaista tietoa yhden sivuston alle, sivustoa rakentamassa ollut riistasuunnittelija Kari Karhula kertoo.

Supikoiran ja minkin pyyntiin on useita tapoja loukuista koirilla tapahtuvaan pyyntiin.

– Eettisyys ja saaliin kunnioitus ovat pyyntitavasta riippumatta aina pyynnin perusta, Karhula jatkaa.

Petopyynnillä pesimärauhaa

Sivuston on perustanut Suomen riistakeskuksen koordinoima SOTKA-vieraspetohanke, jossa kehitetään tehokkaita keinoja poistaa vieraspetoja luonnosta. Vieraspedot ovat erityisen suuri uhka vesilinnuille, joiden kannat ovat monen lajin kohdalla taantuneet. Suomella on tärkeä rooli vesilintujen pesimäolosuhteiden turvaamisessa, sillä EU-tasolla olemme tärkein vesilintujen pesimäalue. Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa hankkeessa pilotoidaan tehopyyntiryhmiä, jotka toimivat erilaisin toimintaperiaattein mantereella ja saaristossa erityisesti tärkeillä lintualueilla.

Yksi hankkeen viestinnällisistä tavoitteista on jakaa suurelle yleisölle tietoa vieraspetojen haitallisuudesta ja kannustaa yhä useampaa niiden pyyntiin. Vieraspeto.fi-sivuston ylläpito jatkuu vielä hankkeen päättymisen jälkeen tarjoten tietoa jokaiselle vieraspedoista kiinnostuneelle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.