Tapio Salosta Kortesjärven yrittäjien puheenjohtaja

Yrittäjäyhdistyksen uusi puheenjohtaja Tapio Salo haluaa kuunnella yrittäjiä ja pitää markkinaperinteen elossa. Arkistokuva Finsumäen markkinoilta vuodelta 2018.

Julkaistu:

Aihe:

TAPIO SALO on valittu Kortesjärven yrittäjien puheenjohtajaksi kuluvan ja ensi vuoden ajaksi.

55-vuotias purmojärveläinen Salo on ollut mukana yrittäjien hallituksessa vajaat kymmenen vuotta. Nyt hän kertoo haluavansa yhä tehdä oman osuutensa yhdistyksen hyväksi.

–Toivottavasti rahkeet riittää, hän sanoo. –Pitkäaikainen puheenjohtaja Annica Hölsömäki halusi luopua tehtävästä, ja eihän tähän tietystikään kukaan aivan riemusta kiljuen rupea, koska tässä on oma ruljanssinssa. Olen jo muutaman päivän aikana hoksannut, että sähköposti laulaa.

Hänen omassa, pääasiassa peltosalaojituksia tekevässä yrityksessään on tällä hetkellä rauhallista, mutta kesä pelottaa, koska silloin kädet ovat täynnä sekä päivätyössä että yrittäjäyhdistyksen puolella.

–Mutta ei tämä yhden miehen yhdistys ole. Tehtäviä ja vastuuta voidaan jakaa muillekin, kuten tähänkin asti, ja hallituksen jäsenillä on omat osa-alueensa.

Suurempia suunnanmuutoksia yrittäjäyhdistyksen toimintaan tuskin on Salon johdolla luvassa.

–Olen ajatellut, että sen jälkeen, kun koronasta selvitään, olen ajatellut vain kuunnella jäsenistöä: mitä toiveita heillä on, ja mikä Kortesjärven yrittäjien roolin tulisi olla yrittäjien piirissä, hän pohtii. –Tietysti tiedottaminen on yksi pääsääntö, mutta sen lisäksi jäsenten oma kanta ratkaisee sen, tarjoammeko heille hyvinvointia, koulutuksia, yhteisiä retkiä vai mitä.

YRITTÄJÄYHDISTYSTÄ työllistävät tällä hetkellä erilaiset koronatuet.

–Haut ovat yhä voimassa, ja yrittäjäjärjestöstä löytyy apua ja neuvoja siihen, kuinka toimia.

Kuten moni muukin, myös Salo toivoo, että ihmiset käyttäisivät mahdollisimman paljon paikallisia palveluita, jotta yritystoiminta kääntyisi nousuun.

–Ei lähdettäisi heti ensimmäiseksi ulkomaille, kun rajoitukset vapautuvat. Monelle varmasti Suomi onkin tullut tänä aikana tutuksi, mutta matkailu- ja ravintola-ala on ollut aivan katastrofaalisessa tilassa. Toivotaan nyt, että ihmiset olisivat heränneet siihen, että Suomenmaassa ja paikallisestikin on paljon tarjontaa. Tästä ei nousta kuin yhteispelillä.

Salon omaan peltosalaojituksia tekevään yritykseen koronalla ei ole ollut minkäänlaista vaikutusta.

–Ruokaa tuotetaan, ja maanviljelijät onneksi panostavat tuotantoonsa ja peltoihinsa, hän sanoo. –Jos rajat lyödään kiinni, täytyy jonkinlaisen ruokahuollon pelata täällä Suomenmaassa. Siihen viljelijät ovat varmasti heränneet sen jälkeen, kun naapurimaasta on muutaman kerran kuultu, että maito rupeaa loppumaan kaupasta. On hyvä, että on huomattu, että kaikkea ei voida tuoda ulkomailta, vaan pitää löytyä omastakin takaa.

POSITIIVISENA uutisena Salo nostaa esiin sen, että yrittäjät tekevät hyvää yhteistyötä Kauhavan kaupungin kanssa.

–Palaveeraamme kerran–pari vuodessa kaikista hankkeista, mitä kaupunki on tekemässä milläkin alueella. Myös kortesjärveläiset yrittäjät ovat päässeet mukaan saamaan tietoa siitä, mitä kaupunki on investoimassa.

Hyvinä uutisina Kortesjärvelle on noussut muutama uusi navettakin.

–Sillä puolella ainakin löytyy vielä uskoa.

KUTEN moni muukin yhdistys tänä päivänä, myös Kortesjärven yrittäjät haluaa kosiskella nuoria.

–Jos nuori kouluttaa itsensä tai on jossakin asiassa hyvä, niin mielestäni kannattaa punnita se vaihtoehto, antaako sen osaamisensa jollekin firmalle vai kehittääkö siitä itselleen bisneksen, hän pohtii.

He myös panostavat jatkossakin tärkeimpiin varainhankintakanaviinsa, markkinoihin ja joululehtiin.

–Viime vuonnakin markkinat järjestettiin menestyksekkäästi koronasta huolimatta, eikä käynyt sen pahemmin. Kukaan ei sairastunut ja väkeä ja myyjiä riitti. Oma osuutensa oli tietysti sillä, että ympäröivissä kunnissa kaikki peruttiin. Siitä kyllä neuvoteltiin, mutta siihen tulokseen hallitus tuli, että pidetään, ja hyvä juttu, että pidettiin.

Salon mielestä jo tässä vaiheessa vuotta voidaan taata, että Finsumäen markkinat toteutuvat tänäkin vuonna.

–Jos ei kaikki kuole koronaan, niin kyllä ne pidetään. Niin on tehty jo yli neljäkymmentä kertaa, eikä siihen perinteeseen ainakaan meikäläisen puheenjohtajakaudella tulla sattumaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.