Järviseudulla kolme uutta koronatartuntaa

Julkaistu:

Aihe:

Kaksi uutta tartuntaa on todettu Lappajärven kunnanasukkailta ja yksi Alajärven kaupungin asukkaalta, joka opiskelee Järviseudun ammatti-instituutissa. Tartunnat ovat peräisin pääkaupunkiseudulta ja ulkomailta. Tartunnanjäljitys on tehty, ja yhteensä Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella karanteeniin tai eristyksiin on asetettu kuusi henkilöä. Järviseudun ammatti-instituutissaei ole ollut joukkoaltistumista.

Pandemiajohtoryhmä muistuttaa alueen asukkaita noudattamaan erityistä varovaisuutta. Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi. Liikkumista maakunnan sisällä ja maakunnan ulkopuolelle on syytä harkita tarkoin.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä matkustajilla että kuljettajalla. Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt käyttävät maskia matkalla näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella, toisen asteen oppilaitoksissa , kaikilla julkisilla paikoilla ja yksityisillä työpaikoilla kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa, kirkkotilaisuuksissa ja muissa uskonnollisten yhteisöjen tilaisuuksissa, sisäliikuntatilat muulloin kuin liikuntasuorituksen ja peseytymisen aikana, museoissa, kirjastoissa, gallerioissa, kaupoissa ja  ostoskeskuksissa, virastoissa ynnä muissa asioimistiloissa. Erityisesti henkilökunnan suojautuminen on keskeistä.

Vapaa-ajan matkustamista suositellaan vältettävän.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.