Vedon viime kauden tulos oli odotettua parempi

Jari Lakaniemi katsoo Vimpelin Vedon puheenjohtajana luottavaisesti tulevaan: Suomen talous kääntyy nousuun ja Superpesis-joukkueessa on valtava potentiaali. Arkistokuva.
Vimpelin Veto lähtee kohti uutta pesäpallokautta toiveikkain mielin.

KOKOONTUMISRAJOITUKSET iskevät Vedon osalta kovimmin Superpesis-joukkueeseen, joka ei ole päässyt harjoittelemaan koko porukan voimin, kertoo seuran hallituksen puheenjohtaja Jari Lakaniemi.

–Pienryhmissä on sentään saatu harjoitella. Myös kunnan kuntosali on ollut avoinna valvotusti Superpesis- ja Korisliiga-joukkueille, mikä oli järkipäätös: muuten he olisivat treenanneet jossakin muualla, missä olosuhteet eivät ehkä ole yhtä turvalliset. Yritämme noudattaa kaikkia voimassa olevia suosituksia.

Naisten Korisliigan osalta tyhjille katsomoille pelaaminen tekee ison loven kassaan: kotipelien katsomo- ja kahviotuotot jäävät saamatta, mutta kulut juoksevat silti.

–Voi vain kiristää menopuolta ja yrittää saada sponsorituloja.

Sponsoreiden hankinta ottaa keskimääräistä kovemmalle. –Markkinointipuolella on kovaa: vanhat, uskolliset tukijat lähtevät varmasti mukaan, mutta uudet ovat kiven alla, vaikka pörssit ovat tapissa. Tietyillä aloilla sen ymmärtääkin, esimerkiksi majoitus- ja ravintola-alalla epävarmuus rassaa. Odotukset kuitenkin ovat kovat, että Suomi tästä nousee.

Mainos

Seuran talousarvio alkavalle kaudelle on tehty vanhan mukaan, ja siinä pyritään nollatulokseen tai hieman plussalle. Uusia toimia ja tapahtumia kesälle suunnitellaan markkinointiryhmässä toiveikkaina. –Peruuntuvat sitten, jos peruuntuvat. Somepuoli on saatu kuntoon, siihen tuli kova tiimi. Se toteutuu joka tapauksessa.

Viime kausi Vedolle oli ihan hyvä, seura selvisi kuivin jaloin ja sai maksettua vanhat velat pois. Lakaniemi antaa siitä ansion pelaajille, joiden palkan alennukset mahdollistivat jouston. Hän lupasi keväällä, että jos jaettavaa jää kauden jälkeen, pelaajille jaetaan. –Saatiin jaettua. Se oli hieno asia se. Saa panna kädet ristiin, että kausi saatiin pelattua loppuun ja se meni taloudellisesti niinkin hyvin. Nyt kun ajattelee jääkiekkoa tai koripalloa, siellä on vaikeaa.

Epätietoisuus on koko ajan olemassa. Mahdolliseen kauden alun siirtämiseen tai katsojarajoituksiin reagoidaan sitten, jos niitä ilmenee.

LAKIESITYSTÄ siitä, että kunnat voisivat koronan leviämisvaiheessa olevalla alueella sulkea tarpeen mukaan elinkeino- harrastus- ja huvitoimintatiloja, saa Lakaniemeltä kannatusta sillä kärjellä, että toimenpiteitä voitaisiin kohdistaa paikallisemmin. –Tällä hetkellä määräykset tulevat isolle alueelle muualta, ja tilanne voi sen alueen sisällä olla paikoittain hyvinkin erilainen. Pienen kylän kannalta parempi, jos kunta voi toimia itsenäisemmin. Napinaahan tulee rajoituksista aina, ja tässä puututaan toisten ihmisten elinkeinoon.

SUPERPESISKAUDELLE Lakaniemellä on kovat odotukset. –Meillä on hyvä nippu kasassa, joukkue on vahva, on lyöntivoimaa ja nopeutta. Joukkueen kesken on hyvä fiilis ja valmennus tuntuu sopivalta. Toivottavasti päästään pelaamaan rauhassa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vimpelin Veto

Veto taipui karhuluolassa

PeKa-Veto 89-61 (53-33) Vimpelin Veto kärsi tappion naisten Korisliigassa Kotkan Peli-Karhujen vieraana. Veto joutui otteluun

Vimpelin Veto

Veto taipui karhuluolassa

PeKa-Veto 89-61 (53-33) Vimpelin Veto kärsi tappion naisten Korisliigassa Kotkan Peli-Karhujen vieraana. Veto joutui otteluun

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.