Evijärven yrittäjien puheenjohtaja ymmärtää koronasuositusten jatkamista, mutta elinkeinonvapautta ei saa rajoittaa liiaksi

Evijärven yrittäjien Susanna Kohtanen toivoo päättäjiltä nopeita ja johdonmukaisia toimia.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja, apteekkari Susanna Kohtanen ehti puolestaan kommentoimaan koronasuositusten ja -rajoitusten jatkumista.

–Ymmärrän Nyrkin suositusten jatkamisen ja halun ylläpitää nykyistä rauhoittunutta tilannetta Etelä-Pohjanmaalla. Koko Suomen tilanne ja virusmuunnos aiheuttavat huolta. Kymmenen hengen kokoontumisrajoitus rajoittaa paljon monenlaista liike- ja yhdistystoimintaa. On hyvä, jos näillä rajoituksilla pystytään estämään leviämistilanteeseen joutuminen ja täydelliset sulut, hän pohtii.

Mitä tehdä, kun ei voi oikein suunnitella mitään, eikä tiedä varmaksi tulevaa? Millä mielellä yrityksissä ollaan? 

–Kymmenen kuukauden aikana rajoitusten kanssa on opittu elämään, mutta paluuta normaaliin kanssakäymiseen odotetaan. Ajatuksia herättää, millaista normaali on koronan jälkeen.

YRITTÄJÄYHDISTYKSEN puheenjohtaja toivoo, että päättäjien tulisi toimia johdonmukaisesti ja nopeasti tilanteen vaatimin toimenpitein.

–Elinkeinonvapautta ei saa kuitenkaan rajoittaa liiaksi. Erilaisia tukimuotoja koronasta kärsiville yrityksille tulee jatkaa niin kauan kuin tilanne jatkuu.

Eduskunta valmistelee lakiesitystä, jolla kunta tai avi voisi sulkea leviämisvaiheessa elinkeino-, harrastus- ja huvitoiminnan tiloja sekä uskonnollisten yhteisöjen tiloja kahdeksi viikoksi kerrallaan.

Kohtanen sanoo, että tartuntatautilain muutoksilla pyritään hillitsemään koronaepidemiaa, ja muutokset ovat siten ymmärrettäviä ja tarpeellisia.

–Kahden viikon suluilla on kuitenkin suuria taloudellisia vaikutuksia moniin yrityksiin, joten tätä rajoituskeinoa tulisi käyttää hyvin harkiten ja rajoitustoimenpiteistä kärsiviä yrityksiä tulisi tukea.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.