Koti Keski-Suomessa, sydän Järviseudulla

Hanna ja Pekka Rauhalan mielestä elämässä hyvänä periaatteena toimii ”kohtele toisia niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.”

Julkaistu:

PEKKA ja Hanna Rauhala ovat nelikymppinen pariskunta, joka on nuoruudessaan asunut Lappajärvellä. 

  

Pekka on syntyjään lappajärveläinen.   

– Olen asunut Lappajärvellä lapsuuteni ja käynyt koulut lukioon asti, josta kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 1998, kertoo Pekka.  

Hanna (os. Rannisto) on syntynyt Vimpelissä, josta perhe muutti aikanaan Ruotsiin. – Pikkuveljeni  on syntynyt Ruotsissa. Perheemme oli herkästi muuttavaa sorttia, joten olemme muuttaneen kohtuullisen useasti. Vietin lapsuuteni Keski-Suomessa Lievestuoreella ja Hankasalmella asuimme pisimpään. Vuonna 1995 muutin Lappajärvelle, Hanna selvittää.  

Pekka pelasi nuorena pesäpalloa Lappajärvellä ja harrasti liikuntaa eri merkeissä.  

– Pesäpalloa olen pelannut silloin tällöin kavereiden kesken, mutta viime kesänä tein paluun pesäpallon pariin ja osallistuin Keski-Suomen puulaakisarjaan. Lisäksi olen vanhemmalla iällä innostunut jääkiekosta, jota pelaan omaksi ilokseni, Pekka kertoo. 

Hanna on aina tykännyt lukea ja soittaa pianoa.  

– Nyt korona-aikana piti keksiä jotain mieltä piristävää tekemistä ja ostin sähköpianon, jota soittelen itsekseni, sanoo hyvän lauluäänen omaava Hanna ja kertoo tekevänsä vapaaehtoistyötäkin säännöllisesti.  

NYKYÄÄN Rauhalan pariskunta asuu Jyväskylässä, Jyskän kaupungin osassa. Pekka on koulutukseltaan logistiikkainsinööri ja työskentelee Jyväskylän Valiolla automaatiovarastossa järjestelmäohjaajana.  

– En tiedä onko se varsinainen haave, mutta olen kotoisin maansiirtoalan yrittäjäperheestä. Alkoikohan vanha suola janottaa, vai mitä tapahtui, mutta otin viime syyskuussa töistäni opintovapaata ja aloin opiskelemaan maanrakennuskoneen kuljettajaksi. Saa nähdä mitä minusta tulee isona, miettii Pekka. 

Hannan koulutus on lähihoitaja ja hän työskentelee kehitysvammaisten asumisyksikössä ohjaajana. 

– Olen aina haaveillut, että voisin tehdä osa-aikatyötä ja osallistua mahdollisimman paljon vapaaehtoistyöhön, ja se on toteutunut. 

Pekan ja Hannan mielestä lapsuus ja nuoruus maaseudulla ovat olleet todella hyvää aikaa.  

– Olemme saaneet kotoamme hyvät elämänarvot ja -ohjeet sekä perustan elämällemme. Kyllä kotiseutua Pohjanmaalla on usein ikävä ja siellä tulee käytyä aina kun mahdollista. Etenkin kesä ja Lappajärven markkinat kuuluvat perinteisiin. Valitettavasti näin korona-aikana käyntejä on vaikeampia toteuttaa, koska haluamme noudattaa varovaisuutta ja viranomaisten suosituksia, tuumii elämänmyönteinen pari. 

  

Hanna ja Pekka avioituivat melko nuorina ja juhlistivat 22-vuotishääpäiväänsä samana päivänä, kun vastailivat lehtihaastatteluun.  

– Olemme viihtyneet ja viihdymme edelleen yhdessä hyvin, Rauhalat vakuuttavat.  

Vaikka he asuvat Keski-Suomessa järvien ympäröimänä, lähes Päijänteen rannalla, niin kotiseutu on kallisarvoinen. 

– Lappajärvi-humppaa lainataksemme ”Kaikkein kaunein järvi Lappajärvi on…” 

Vivi Triballi

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.