Järvi-Pohjanmaalla viikonloppuna seitsemän uutta koronatartuntaa

Pandemiajohtoryhmä tiedotti maanantaina aamupäivällä, että yhteistoiminta-alueella on todettu yhteensä 72 koronatartuntaa 14.-30.11.2020 välisenä aikana. Luku kasvoi viikonlopun aikana seitsemällä uudella tartunnalla.

Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät Lehtimäen tartuntaryppääseen ja kyseiset henkilöt ovat jo olleet karanteenissa. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella karanteeniin asetettujen altistuneiden määrä on laskenut noin 200 henkilöön, koska osan karanteeni on jo päättynyt. Vaikka tilanne näyttää hieman rauhoittuneen, tilanne on edelleen vakava, ja kaikkien on syytä noudattaa äärimmäistä varovaisuutta sekä noudattaa annettuja rajoituksia, suosituksia ja ohjeita. On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi-ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja. Muistutamme myös Koronavilkun käytöstä, toteaa pandemiajohtoryhmä.

THL:n laskurin mukaan Alajärvellä on todettu yhteensä 65 koronatartuntaa, Vimpelissä 19, Lappajärvellä 6 ja Soinissa 12. Laskuriin todetut tartunnat päivittyvät viiveellä.

Tällä hetkellä annetut rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 6.12. saakka pois lukien perusturvalautakunnan asettama yli 50 hengen kokoontumiskielto, joka päättyy 4.12.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.