Naissalibandyn toinen tuleminen

NAISTEN 3-divisioonan eteläisen Pohjanmaan lohkon kärjessä on kaikki tällä kaudella pelaamansa viisi ottelua voittanut SC Alajärvi.

Viikonlopun kotiturnauksessa se voitti Konnat II 6–0 ja ähtäriläisen SBS PaHan 2–1. Lohkon maalipörssiä johtaa 17-vuotias Silja Honkonen (5+1), ja pistepörssin kärkikymmeniköstä löytyvät myös Siiri Ahopelto (4+2), Henna Vähäsoini (4+1) ja Saila Piispanen 3+1. Neljän maalin naisia ovat myös Silja Polvi, Maiju Pyy sekä Tanja Tuomela. Maalivahti Sanni Hännisellä on sarjan toiseksi korkein torjuntaprosentti, 91,95.

–Tänään saatiin käännettyä jännitys energiaksi ja taisteltiin pari voittoa, kuvaili joukkueenjohtaja Maiju Hänninen sunnuntain pelien jälkeen.

SC Alajärvellä on joukkue naisten sarjassa nyt toista kertaa. Sitä, että tämä joukkue aloitti yhteisen harjoittelun vasta kesällä 2019, ei nyt uskoisi todeksi, totesi valmentaja Tuomo Pollari.

–Maalisuhde (27 tehtyä, 7 päästettyä) on sarjan paras ja kertoo hyvästä puolustuspelistä. Kaiken kaikkiaan peli on ollut hyvää.

Joukkue on treenannut tällä kaudella kesäkuun alusta kolmesti viikossa. –Eteenpäin on menty ja lujaa. Viisikkopeli on parantunut, enää se ei ole sitä, että pitkä päätyyn ja perään, vaan hyökkäyksiä suunnitellaan, pelaajia roolitetaan ja ketjuilla alkaa olla omia kuvioita, jotka muotoutuvat yhdessä pelatessa. Viisikkona myös hyökätään, kun pakit uskaltautuvat nousemaan hyökkäysalueelle.

TOISEEN kauteen päätettiin joukkueessa lähteä tavoitteellisemmin. Kenttiä peluutetaan mahdollisimman paljon yhdessä ja muutoksia tehdään vain tarpeen mukaan, jolloin ketjukaverit tulevat tutuiksi ja yhteispeli hioutuu. Tämä on Hännisen mukaan suurin selittävä tekijä sille, että peli on kehittynyt paljon ja kokeneempiakin joukkueita voidaan voittaa. Asiaa auttaa myös se, että peli, tuomarityöskentely ja erikoistilanteet ovat tulleet kaikille tutummiksi. Joukkue on myös innokas harjoittelemaan.

–Harjoitukset ovat tuottaneet tulosta, sillä kausi on sujunut mielettömän hienosti. Maaleja on tehty peleissä hurjia määriä, syöttöihin on saatu voimaa ja tarkkuutta. Olen kuluvaan kauteen erittäin tyytyväinen, meillä on kasassa todella taitava joukkue, jonka kehittymistä on ollut ilo seurata! Se, mitä toivon tältä kaudelta, kiteytyy uusimman pelaajamme sanoihin, että joukkue ei ole tottunut voittamaan, sillä voittamisen tuottama ilo ja riemu on niin aitoa ja suurta. Sen ilon ja riemun toivoisinkin säilyvän koko kauden, hävittiin tai voitettiin, sanoi Hänninen.

VAIKKA alkukausi on sujunut hyvin, Pollarin mukaan taidoissa ei vielä aivan olla kakkosdivarin tasolla.

–Jos tällä ringillä jatketaan, nousu voi olla totta, jos ei tällä niin ensi kaudella. Kakkonen on kova sarja ja täynnä teknisesti taitavia pelaajia, joten pallollista tekemistä pitää jokaisen pystyä parantamaan. Tarvitaan myös jatkuvuutta, eli nuoria lajin pariin lisää. Mukaan on helppo tulla, ja kun kakkosjoukkue saadaan toimintaan, joukkueiden välillä voi siirtyä omasta jaksamisesta ja kehittymisestä riippuen.

Hänninen arvelee, että viime kauden perusteella kovimmat vastustajat ovat SB Vaasan Mummot, PaHa, Jalas ja Valaat. –On tärkeää muistaa, että erot joukkueiden välillä ovat pieniä, joten ”revansseissa” voi käydä kuinka vain.

SEURAAVAT pelit SC Alajärvi pelaa Kristiinankaupungissa 12. joulukuuta, jolloin vastassa ovat Jalas ja Nurmon Jymy. Kohtaamatta ovat vielä myös Valaat sekä Vaasan Mummot, joiden pelit on Vaasan koronatilanteen vuoksi siirretty pelattavaksi myöhemmin.

Rakkaudesta lajiin

TUOMO Pollari on ollut salibandykuvioissa mukana siitä saakka, kun laji rantautui Alajärvelle 1990-luvun puolivälissä Pietarsaaresta. Alajärveläiset pelailivat yhdessä ja osallistuivat gospelturnauksiin. Myöhemmin perustettiin joukkuekin. Siinä Pollari ei pelannut, mutta valmensi juniorijoukkueita ja miehiä. Tässä taustalla oli omien poikien salibandyharrastus, joka vei Pollarin yhdeksi talveksi jopa SPV:n tiimiin mukaan.

–Pojilla ei ollut silloin vielä ajokortteja, joten se meni siinä samalla, kun sinne aina ajelin.

Muutaman vuoden valmennustauon jälkeen Pollari kuuli, että naisten joukkue oli perustettu ja vailla valmentajaa. Moni kysyi, alkaisiko hän valmentaa joukkuetta.

–Päätin, että tulen auttamaan, ihan rakkaudesta lajiin. Salibandy on aina ollut ykköslajini ja olen sitä seurannut, etenkin SPV:tä, kun poikani Matti on siellä valmennuksessa mukana.

–Hienoa, että joukkue on saatu tänne, ja mukana on naisia teineistä viisikymppisiin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.