Kraatterijärven geopark-toimintaan vinkkejä Saksasta — yleisöluento torstaina Lakeaharjun laavulla

KRAATTERIJÄRVEN geopark -toimijat, Leader Aisapari ja saksalainen Sachsens Mitte -geopark ja Leader Silbernes Erzgebirge ovat aloittaneet yhteisen hankkeen geopark-toiminnan kehittämiseksi. Molemmat kohteet ovat hakemassa Unescon geopark-statusta.

Hankkeessa vaihdetaan tietoja alueen kehittämisestä ja geopark-statuksen hakuprosessista sekä jaetaan vinkkejä geopark-toiminnan hallinnoimiseen. Alueiden asukkailla on mahdollisuus tutustua toistensa geologiaan kiertävän näyttelyn avulla vuoden 2021 aikana.

Hankkeen aikana järjestetään myös muutama yleisöluento. Ensimmäinen näistä on jo torstaina 17. syyskuuta. Se pidetään iltakuudelta Lakeaharjun huipun laavulla Vimpelissä. Aiheena on Lappajärven kraatterijärven synty ja törmäystimantit. Siitä kertovat geologit Lea Silto ja Heikki Mäkipää. Tilaisuus on ilmainen.

–Mukaan kannattaa ottaa lämmintä vaatetta ja oma retkituoli tai muu alusta, jos haluaa istua. Tiedon lisäksi on tarjolla mehua ja pikkupurtavaa, Heli Talvitie Aisaparilta kertoo. –Parhaiten laavulle löytää Välilaskun parkkipaikalta vasenta rinnettä pitkin ylös tai autolla ylös Lakeaharjun päälle, josta laavulle on lyhyt matka. Sateen sattuessa tilaisuus pidetään Lakiksen rinneravintolassa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.