Kyyjärvi päätynee neljän kimppaan

Kyyjärven erityinen kuntaliitosselvitys astui ehkä ratkaisevan askeleen eteenpäin maanantai-iltana, kun sekä Kivijärven että Kannonkosken kunnanvaltuustot päättivät äänin 9–6 puoltaa neljän K-kunnan (Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi ja Kyyjärvi) vapaaehtoista kuntaliitosta.

Kuntaliitosselvittäjä Eero Laesterän odotetaan saavan selvityksensä valmiiksi lähiaikoina. Hän kertoi näkevänsä Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven yhdistymisen ensisijaisena vaihtoehtona, mutta muitakaan vaihtoehtoja ei ole vielä suljettu pois.

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen pitää melko varmana, että liitos toteutuu neljän keskisuomalaisen kunnan kesken. –Ihmettelen, jos muutoin kävisi.

Varsinainen liitossopimus on määrä olla valmiina kuluvan vuoden loppuun mennessä ja esitys kuntien yhdistymisestä valtiovarainministeriössä huhtikuussa 2021, jolloin liitos toteutuisi vuoden 2022 alussa.

Neljän kunnan vapaaehtoisessa liitoksessa syntyisi uusi, noin 8 000 asukkaan keskisuomalainen kunta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.