Koronatartuntojen määrä ennallaan

Julkaistu:

Aihe:

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirin koronatilanne on viikonvaihteen jälkeen säilynyt ennallaan. Tartuntojen määrä on 62.  Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 17 460. Eilen tutkittiin 188 näytettä.

Viime viikolla otettiin käyttöön THL:n uudet näytteenottokriteerit. Niiden mukaisesti kaikilta lapsilta ei tarvitse ottaa koronavirusnäytettä hengitystietulehduksen yhteydessä. Terveyskeskuksissa otettujen näytteiden määrät ovat tästä syystä laskeneet. Tämä tulee lyhentämään vastausviivettä, joka on tällä hetkellä vajaat kaksi vuorokautta, mutta pisimmillään jopa viikon. Tutkimusmäärien nousuun on kuitenkin varauduttava, koska hengitystietulehdukset tyypillisesti yleistyvät syksyllä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.