Kortesjärveläinen Sampo Sankelo valittiin suunnistuksen nuorten EM-joukkueeseen

Lapuan Virkiää edustava 17-vuotias Sankelo valittiin nuorten maajoukkueeseen, vuotta itseään vanhempien eli 18-vuotiaiden sarjaan. EM-kisat pidetään lokakuussa Unkarissa.

SUUNNISTUSLIITTO on valinnut joukkueet Unkarissa lokakuussa järjestettäviin EM-kilpailuihin.

Yksi Tampereella ja Valkeakoskella järjestetyt EM-katsastukset selvittänyt suunnistaja on kortesjärveläinen Sampo Sankelo. Lapuan Virkiää edustava 17-vuotias Sankelo valittiin nuorten maajoukkueeseen, vuotta itseään vanhempien eli 18-vuotiaiden sarjaan.

Sankelo toteaa, että maajoukkuepaikka on hänelle suuri kunnia.

–Hienoa nähdä, että oma harjoittelu on tuottanut toivottua tulosta, ja eteenpäin on menty, hän sanoo. –Odotan tulevia arvokisoja innolla ja mielenkiinnolla, että mihin rahkeeni riittävät.

Jo viime vuonna hän kilpaili 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa Valko-Venäjällä. Sitä kautta hän sai arvokasta kokemusta isoista kisoista, vaikka Valko-Venäjän-reissu ei ihan nappiin mennytkään.

–Sain siellä ruokamyrkytyksen kesken kisojen, ja sen lisäksi pitkä matka oli muutenkin tosi vaikea, kun en ole tottunut suunnistamaan ulkomailla, hän kertoo. –Nyt olen kuitenkin pikkuhiljaa oppinut sitäkin, joten jos lähtisi vähän parantelemaan tuleviin kisoihin.

UNKARISSA hän nimeää varovaisesti tavoitteekseen ”tehdä omia hyviä suorituksia ja nähdä, mihin se riittää”.

–Ja olisihan se tosi mahtavaa päästä juoksemaan Suomen viestijoukkueeseen, hän kuitenkin lisää hetken mietittyään.

18-vuotiaiden miesten joukkueeseen valittiin Sankelon lisäksi Santeri Kirjavainen (Kuopion Suunnistajat), Aarni Ronkainen (Jämsän Retki-Veikot) ja Touko Seppä (Turun Suunnistajat) sekä varalle Riku Gröhn (Tampereen Pyrintö). Tästä ryhmästä kolme mahtuu viestijoukkueeseen.

ENNEN nuorten EM-kisoja edessä on vielä suomenmestaruuskilpailuja eri matkoilla.

–Lähden tavoittelemaan niistä menestystä ja onnistuneita suorituksia. Sitten, kun ne on käyty toivottavasti hyvin, niin suuntaan katseeni kohti EM-kilpailuja.

Tulevana viikonloppuna hän osallistuu SM-keskimatkalle Jyväskylässä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.