Yleisötilaisuudet rajataan syyskuussa 50 henkeen

Julkaistu:

Aihe:

Juttua muokattu kello 14.20: Tämä uutinen ei pidä paikkansa: Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti iltapäivällä, että kyseessä oli kirjoitusvirhe. Linjaus kokoontumisrajoituksiin ei ole muuttunut, vaan 500 henkilöä on edelleen rajana, ei 50. Nolla oli pudonnut pois.

SYYSKUUSSA voi järjestää enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Aluehallintovirastot päättivät asiasta 24.8. tartuntatautilain mukaisesti.

Mainos

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sillä edellytyksellä, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antaman koronavirustartuntojen ehkäisemisohjeen mukaisesti. Ohjeessa kehotetaan muun muassa huolehtimaan hygieniasta tarkasti ja ylläpitämään 1–2 metrin pituiset turvavälit henkilöiden välillä tarvittaessa henkilömäärää rajaamalla.

Rajoitusten kiristäminen on välttämätöntä, koska Suomen epidemiologinen tilanne on muuttunut epäsuotuisaan suuntaan ja todetut COVID-19-tapaukset ovat lisääntyneet elokuun aikana.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.