Kasvomaskin käyttö erityisen tärkeää etenkin terveydenhuollossa käydessä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KORONAVIRUSTARTUNTOJEN kokonaismäärä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on edelleen 49. Viimeisin tartunta todettiin 13. elokuuta.  Sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita.

Sairaanhoitopiirissä on 17.8. mennessä tutkittu 11 335 näytettä. Eilen 16.8. tutkittujen näytteiden määrä on 283. Näytemäärien voimakkaan kasvun vuoksi näytteitä joudutaan lähettämään muihin laboratorioihin tutkittavaksi. Tämän vuoksi samankin perheen vastaukset voivat tulla eri päivinä.

ETELÄ-POHJANMAALLA, kuten muuallakin Suomessa, varaudutaan edelleen toisen korona-aallon tuloon. Sairaanhoitopiiri ja muut maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat ovat asettaneet yhteiseksi tavoitteeksi toisen korona-aallon estämisen Etelä-Pohjanmaalla. Viime perjantaina esitetyn korona-exit-strategian mukaisesti kansalaisen maskisuositus otettiin käyttöön myös Etelä-Pohjanmaalla.

Hengitystieoireet tulee ensisijaisesti sairastaa kotona. Maskin käyttö on erityisen tärkeää esimerkiksi koronatestauksessa käydessä tai silloin, jos joutuu jostain muusta syystä asioimaan terveydenhuollossa, kuten tapaturman yhteydessä.

–Maskin avulla pienennetään muiden ihmisten riskiä saada tartunta, korostaa infektioylilääkäri Elina Kärnä.

Pelkästään terveydenhuollon toimenpitein eli testaamalla, jäljittämällä, eristämällä ja hoitamalla ei viruksen leviämistä estetä, vaan se vaatii jokaisen eteläpohjalaisen sitoutumista torjuntatoimiin.

–Hyvä käsihygienia, turvaetäisyyksien noudattaminen ja kasvomaskin käyttö ovat helposti noudatettavia suosituksia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.