Vedolla voitokas viikonloppu

Vimpelin Veto pelasi kotonaan kaksi Superpesisottelua. Vastassa Saarikentällä olivat Pattijoen Urheilijat sekä Kempeleen Kiri.

VIMPELIN Veto pelasi edellisenä viikonloppuna kaksi Superpesisottelua kotonaan Saarikentällä. Molemmat ottelut olivat tasaisia, mutta päättyivät lopulta Vedon voittoon. Perjantain sateisissa olosuhteissa pelattu kamppailu Pattijoen Urheilijoita vastaa päättyi supervuoron jälkeen numeroin 2–1 s (2–3, 4–2, 1–0), sunnuntaina Kempele sai todeta Vedon paremmakseen luvuin 2–0 (4–3, 3–2).

Pattijoen Urheilijat onnistuivat voittamaan ensimmäisen jakson vahvojen toisen ja kolmannen vuoroparin säestämänä. Vimpeli viritteli kirin jakson viimeiselle sisävuorolleen, mutta se jäi tulosten valossa yhtä juoksua liian vajaaksi. Pelinjohtaja Markku Hylkilä pani merkille viimeisen sisävuoron aikana tapahtuneen ilmapiirimuutoksen joukkueessa.

–Se meidän hyvä peli lähenee. Varmasti tasaisuus siihen tulee mukaa. Pystyttiin pelaamaan oikein miehekkäästi ensimmäisen jakson viimeisestä vuorosta eteenpäin, Hylkilä kertoo.

Toisen jakson Veto voitti kahdella juoksulla ja onnistui Supervuoron voiton kautta kasvattamaan ottelusta saamaansa pistepottia yhden lisäpisteen verran. Perttu Ruuska sanoi ottelun jälkeen tiukan kamppailun voittamisen olevan mukava tunne.

–Tiedettiin, että tänään voi yhden juoksu peli tulla. Toisella jaksolla kaveri tuli ahdistamaan, mutta tuntui, että homma oli silloin meidän käsissämme, Ruuska toteaa.

SUNNUNTAINA Kiriä vastaan Veto joutui takaa-ajo asemaan ensimmäisellä jaksolla useita kertoja vieraiden onnistuessa jokaisessa sisävuorossaan pääsemään yhden juoksun karkumatkalle. Veto onnistui kääntämään ensimmäisen jakson voitokseen viimeisessä vuoroparissa Mikko Kanalan tuomalla juoksulla.

Kiri pelasi myös toisella jaksolla tasaisesti ja oli yksi vuoropari ennen jakson päättymistä vielä kiinni toisen jakson voitossa. Viimeisessä vuoroparissa Veto onnistui pääsemään ajolähtötilanteeseen ja piti aikalisän. Sen aikana puidut juonet purivat vierasjoukkueeseen. Vimpeli onnistui lopulta karkaamaan viimeisessä vuoroparissa yhden juoksun turvin jakso- ja otteluvoittoon.

– En voi henkseleitä ruveta paukuttamaan, mutta hienoa, että pystytään kääntämään pelejä. Ulkopeli on mennyt valtavasti eteenpäin. Yksittäisiä virheitä tulee, mutta pelaamisessa rupeaa olemaan otetta. Tämänlaiset voitot vievät meitä eteenpäin, Hylkilä analysoi.

Ratkaisevat juoksut Matias Rinta-ahon kanssa juoninut Janne Mäkelä totesi joukkueessa olleen hienoa sitkeyttä takaa-ajotilanteessa.

–Jännäähän se oli, mutta sitkasesti tultiin takaa. Nautitaan hetki tästä, Mäkelä päättää.