Väinöntalolle etsitään entisajan maanviljelyn, karjanhoidon ja metsä- ja kotitöiden kokemusasiantuntijoita sekä museon kehittämisestä innostuneita

Väinöntalo eläväksi -hankkeen vetäjä Jussi Försti. Kuva häneltä.
Väinöntalo eläväksi -hankkeen vetäjä Jussi Försti. Kuva häneltä.
Väinöntalo eläväksi -hankkeen vetäjä Jussi Försti. Kuva häneltä.
Väinöntalo eläväksi -hankkeen vetäjä Jussi Försti. Kuva häneltä.
Torstaina 30. heinäkuuta iltakuudelta on Väinöntalo eläväksi -kehityspäivä. Sen aikana kenellä hyvänsä on mahdollisuus tulla ideoimaan tulevaisuuden Väinöntaloa yhdessä muiden innokkaiden kanssa. Lauantaina 8. elokuuta puolestaan pidetään Tarinat talteen -päivä. Sitä varten haetaan sanavalmiita yli 75-vuotiaita, jotka ovat halukkaita kertomaan siitä, millaista perinteinen maanviljely, karjanhoito ja metsä- ja kotityöt olivat 1940- ja 1950-lukujen Järviseudulla. Muistelut kuvataan videoksi.

EVIJÄRVEN Väinöntalolla järjestetään lähiaikoina monenlaisia tapahtumia.

Torstaina 30. heinäkuuta iltakuudelta on Väinöntalo eläväksi -kehityspäivä. Sen aikana kenellä hyvänsä on mahdollisuus tulla ideoimaan tulevaisuuden Väinöntaloa yhdessä muiden innokkaiden kanssa.

–Väinöntalo tarjoaa huikeat puitteet monenlaiselle toiminnalle. Millainen Väinöntalo voisi mielestäsi parhaimmillaan olla ja millaista toimintaa Väinöntalolla voisi tulevaisuudessa järjestää? hankkeen vetäjä Jussi Försti kysyy. –Kaikki ovat tervetulleita tapahtumaan.

Samalla kerrotaan kuulumisia Talonpoikain elämää -dokumenttielokuvaprojektista.

LAUANTAINA 8. elokuuta puolestaan pidetään Tarinat talteen -päivä.

Sitä varten haetaan sanavalmiita yli 75-vuotiaita, jotka ovat halukkaita kertomaan siitä, millaista perinteinen maanviljely, karjanhoito ja metsä- ja kotityöt olivat 1940- ja 1950-lukujen Järviseudulla.

–Etsimme entisajan elämän kokemusasiantuntijoita kertomaan omia muistojaan, Försti sanoo. –Muistelut kuvataan videolle, ja niistä editoidaan video YouTubeen.

Tilaisuus on kello 9–16. Puoleltapäivin pidetään lisäksi tietoisku siitä, kuinka voit itse videoida tai äänittää omien isovanhempiesi tarinoita laadukkaasti.

–Jaetaan vinkkejä kuvaukseen, äänitykseen ja valaistukseen kotikonstein. Tule mukaan, Försti sanoo.

Tarinat talteen -päivään ilmoittaudutaan aikataulusyistä etukäteen suoraan Förstille puhelimitse numeroon 044 991 9158. Päivän aikana tarjotaan myös pullakahvit tarinoijille.

–Järjestämme tarvittaessa kyydityksen sinulle, mutta vain Evijärven alueelle.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.