Kunnanjohtajien marssihaasteeseen tartuttiin Kiinassakin

Järviseutulaiskunnanjohtajien kesäkuinen marssi sai vastakaikua, kun Kiinassa tartuttiin hankkeeseen. Kuva: LPGA/Sam Leijonanmieli
Järviseutulaiskunnanjohtajien kesäkuinen marssi sai vastakaikua, kun Kiinassa tartuttiin hankkeeseen. Kuva: LPGA/Sam Leijonanmieli
Järviseutulaiskunnanjohtajien kesäkuinen marssi sai vastakaikua, kun Kiinassa tartuttiin hankkeeseen. Kuva: LPGA/Sam Leijonanmieli
Järviseutulaiskunnanjohtajien kesäkuinen marssi sai vastakaikua, kun Kiinassa tartuttiin hankkeeseen. Kuva: LPGA/Sam Leijonanmieli

ALAJÄRVEN, Lappajärven ja Vimpelin kunnanjohtajien Vesa Koivusen, Sami Alasaran ja Sam Leijonanmielen kesäkuinen marssitempaus Lappajärven ympäri on saanut vastakaikua Kiinassa asti.

Leijonanmieli kertoo, että kunnanjohtajakolmikon 76 kilometrin mittainen ja 19 tuntia ja 30 minuuttia kestänyt patikkaretki sai näkyvyyttä kiinalaisessa lehdessä, minkä lisäksi paikallinen LPGA-taideakatemia toteutti oman marssihaasteensa, jossa joukko kiinalaisia käveli yhteisen hyvän puolesta ”The Mayor March” (kunnanjohtajamarssi) -paidat yllään.

Haasteen Kiinassa toteuttanut LPGA järjestää ystävyyshenkisiä lasten taidenäyttelyitä eri maissa. Sillä oli entuudestaan Vimpeli-kontakti, sillä sen oli tarkoitus toteuttaa Vimpelissä taidenäyttely maaliskuussa ennen kuin se covid-19-pandemian vuoksi peruttiin. Leijonanmieli kertoo, että LPGA innostui marssihaasteesta nähtyään videomateriaalia järviseutulaiskolmikon tempauksesta.

–Tempauksen toivotaan kasvavan entisestään, ja tavoitteena on saada haastettua syksyllä myös muita kunnanjohtajia, kuntia ja seutukuntia mukaan haasteeseen. “Pieni” marssi saattaa tuottaa kunnille paljon näkyvyyttä ja positiivista yhteishenkeä koko seutukuntaan. Toisinaan tämä saattaa levitä aina Kiinaan asti, Leijonanmieli sanoo.

JÄRVISEUTULAISKUNNANJOHTAJIEN patikkaretken tavoitteena oli järjestää maailman pisin yhtämittainen kunnanjohtajien kokous ja samalla muun muassa kerätä julkisuutta kraatterijärven geopark-hankkeelle.

–Yksi päätavoitteista oli myös tavata kuntalaisia ja keskustella heidän kanssaan alueen kehittämisestä, Leijonanmieli lisää. –Tempauksella oli myös tarkoitus tuoda positiivista henkeä koronan jälkeiseen melankoliaan.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA