Golf liikuttaa kaikenikäisiä

kuva_1_lapualaiset_veeti_lahdensuo_ja_juuso_tynjala_kertovat_viihtyvansa_golfin_parissa.jpg
kuva_1_lapualaiset_veeti_lahdensuo_ja_juuso_tynjala_kertovat_viihtyvansa_golfin_parissa.jpg
Järviseudun Golfseuran kentällä on riittänyt kesän mittaan pelaajia. Golf on mielenkiintoinen ulkoilmapeli, joka vaatii harrastajaltaan hyvää keskittymiskykyä ja taitavaa tekniikan hallintaa.

GOLF on ympäri maailmaa harrastettava suosittu ulkoilmapeli, joka on säilynyt ytimeltään samanlaisena jo vuosisatojen ajan. Pelin perusidea on yksinkertainen: pieni pallo yritetään saada golfmailoilla lyömällä aloituslyöntipaikalta viheriön päässä sijaitsevaan reikään mahdollisimman vähin lyönnein. Suomessa on noin 145 000 golfin harrastajaa ja maamme kentillä pelataan vuodessa yli kolme miljoonaa golfkierrosta. 

Lapualaiset Veeti Lahdensuo ja Juuso Tynjälä päättivät lähteä keskiviikkoiltansa virikkeeksi Järviseudun Golfseuran kentälle Lappajärvelle kokeilemaan päivän suoritusvirettään. Lahdensuo on käynyt tänä vuonna joka viikko golfaamassa ajokortin saamisen jälkeen. Tynjälälle vierailu väyläradalla on ensimmäinen laatuaan.

–Pidän tästä lajina. On rentoa lyödä palloa kentällä ja kävellä perässä, Lahdensuo ilmoittaa.

–Tästä lajista tekee mielenkiintoisen se, että tässä on aivan oma maailmansa klubeineen ja kaikkineen. Tämähän on vähän kuin ulkomailla kävisi, kun lajikulttuuri on muista lajeista vahvasti poikkeava, Tynjälä toteaa.

TYNJÄLÄ kertoo löytäneensä golfharrastukseen kavereidensa innostuksen kautta. Lahdensuon perheellä on mökki Lappajärvellä ja varsinkin nuorena suoritetut useat vierailut radalle innostivat lajin pariin.

–Kun tuli mahdollisuus suorittaa Green Card nopealla aikatahdilla, niin totesin, että mikä ettei, Tynjälä ilmoittaa.

Tänä vuonna Lahdensuo on kehittynyt draivin puolella, Tynjälä uskoo vahvuuksiensa lajissa selviävän paremmin muutaman väyläkierroksen jälkeen. Hyvän golfsuorituksen periaatteiksi lapualaiset sanovat oikeaoppisen lyöntitekniikan sekä pitkän pinnan.

Mainos

–Jos tekniikka ei ole kunnossa, lyönnit menevät jatkuvasti metsään. Hyvät hermot ovat kanssa tärkeä asia. Palloja menee varsinkin lajin alkuvaiheessa usein hukkaan, joten niiden hakuun tarvitaan kärsivällisyyttä, Lahdensuo kommentoi.

MONESTI golfista puhuttaessa ajatuksiin saattaa nousta vahvoja ennakkoluuloja lajin kalleudesta. Tynjälä tyrmää tämän kaltaiset pohdinnat ja näkemykset.

–Green Cardin suorittaminen maksaa noin 50 euroa. Ostin varusteet käytettyinä, joten hintaa tuli noin 110 euroa. Epäilen jalkapalloilijoilla ja jääkiekkoilijoilla menevän lajiinsa rahaa paljon enemmän vuositasolla, Tynjälä arvioi.

–Kyllähän tähän rahaa saa paljon menemään, jos investoida haluaa joihinkin mittatilausmailoihin ja muihin vastaaviin hienouksiin, mutta perusvarustuksen saa kasaan jo kuitenkin maltillisellakin budjetilla, Lahdensuo ilmoittaa.

Tulevalle kierrokselle sekä Lahdensuo että Tynjälä lähtevät jalat maassa.

–Tasoitus on nyt itselläni aloittaessa 54. Siitä se lähtee laskemaa, jos lähtee laskemaan, Tynjälä päättää ja ottaa suunnan kohti ensimäistä lyöntipaikkaa.

Järviseudun Golfseuran kenttä sijaitsee Hotelli Kivitipun vieressä. Ensimmäiset yhdeksän väylää pelataan kumpuilevassa metsämaastossa ja takaysi puistomaisessa maisemassa veden äärellä. Erityisyytenä radalla on lahden ylittäminen siipirataslautalla kesken kierroksen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.