Hyvä vire katosi nopeasti

Mailattaret-Lave 2–0 (12–2, 7–2)

HYVIN menneestä Tyrnävä-pelistä oli vain muisto jäljellä, kun Mailattaret murjoi Lappajärven Veikot naisten Ykkössarjan pelissä. Pelin alku näytti lupaavalta. Jutta Herrala kotiutti Kiia Korven ja Aino Pollari Sanna Särkijärven. Valitettavasti siihen loppuivat Lavettarien eväät.  Sarjassa toisena ja ilman tappiota oleva Vaasa löi hyvin myötätuulen avustaessa kovalyöntisiä emäntiä. Kolmessa ensimmäisessä vuorossa se takoi neljä juoksua per vuoro.

Toinen jakso oli huomattavasti tasaisempi. Ainoastaan kolmannen vuoron notkahdus pilasi Lavettarien piristymisen. Mailattaret sai siinä viisi juoksua, mikä oli aivan liikaa. Kahden palon tilanteessa LaVella oli useita kertoja mahdollisuus katkaista kotijoukkueen rynnistys, mutta pallo ei pysynyt räpylöissä ja ajatuskin oli joskus kateissa. Anniina Lassila käveli vapaataipaleella Veikoille kavennusta sekä Saana Lahti iski Aino Pollarin kotiin.

Vaasalaiset liikkuivat ja elivät pelissä hyvin mukana. Lavettarien lyönnit pomppivat heidän räpylöihinsä liian usein. Mailattarien varmoja kiinniottoja seuranneet kovat tappoheitot aiheuttivat tuhoa jatkuvasti vieraiden yrityksille.

Mainos

Veikoista Mette Mortensen onnistui erityisesti sisäpelissä palkinnon arvoisesti. Lukkari Aleksandra Latvala puolestaan ulkopelisuorituksillaan oli toinen palkittu.

Ensi lauantaina pelataan kotikentällä Veikkolassa Kajaanin Pallokerhoa vastaan kello 17. Lavettaret haki pinnan pari viikkoa sitten Kainuusta, joten luvassa on niitä nyt lisään. Pelijohtokaksikko Markku Lassila ja Harri Huusko katsovat taas tiettyjä juttuja, millä saadaan ote vastustajasta. 

Reijo Kärnä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.