Etelä-Pohjanmaalla ei sinilevähavaintoja

VIIKOLLA 28 sinilevätilanne on rauhallinen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla sijaitsevilla levähavainnointipisteillä. Sinilevää ei ole havaittu tämän viikon aikana virallisilla levähavainnointipisteillä. Kansalaisten ilmoittamat levähavainnot ovat vähentyneet edellisviikoista. Pintavesien lämpötilat ovat viilentyneet, mikä hillitsee leväkukintojen esiintymistä. Närpiön Hinjärvellä 8.7.2020 pintaveden lämpötila oli 16,3 astetta ja Lappajärven Halkosaaressa 17,7 astetta.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus seuraa levätilannetta 27 virallisella levähavainnointipisteellä. Sinilevän runsaus arvioidaan silmämääräisesti asteikolla 0 (ei levää) – 3 (erittäin runsaasti sinilevää). Seuranta toteutetaan yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen, kuntien ja yksityishenkilöiden kanssa.  Levätilannetta voi seurata kaikille avoimesta Järviwiki-palvelusta. Sinilevähavainnoista voi ilmoittaa leväseurantapuhelimen numeroon 0295 027 990. Havaintoja voi myös tallentaa itse Järvi-Meriwikiin (www.järviwiki.fi).

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.