Inga vietti lukiovuodet mummolan maisemissa

Liikunta, erityisesti koripallo, ja musiikki ovat lähellä Inga Koskelan sydäntä. Kuva: Reea Koskelo

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Raimo ja Terttu Koskelan kodista Tuohiperällä tuli siis tyttärentyttären opiskelija-asunto. Positiivinen mielikuva Vimpelistä pienenä ja leppoisana maaseutupaikkana, jossa kaikki tuntevat toisensa, ei muuttunut siellä asuttujen vuosien aikana, pikemminkin vahvistui. –Vimpeli on edelleen paikka, jonne on mukava mennä. Sukulaisten lisäksi minulla on siellä nyt paljon ystäviä ja tuttuja. Yksi parhaista Vimpeli-muistoistani jo lapsuudesta on se, kun kesällä mennään veneellä pesäpallopeliin jokea pitkin, ja sen jälkeen järvelle uimaan.

Inga Koskela on Aija Koskelan ja Jani Kangasahon tytär. Kangasaho on kotoisin Lappajärveltä. Molemmat ovat pelanneet pesäpalloa Vimpelissä. –Isäni vanhemmat Tauno ja Marja-Leena Kangasaho asuvat Itäkylässä, ja kävin heidän luonaan useasti asuessani Vimpelissä.

6-VUOTIAANA koripallon aloittaneelle Inga Koskelalle harjoitukset, pelit ja lajissa kehittyminen ovat olleet aina tärkeitä. –Pienestä pitäen olen ollut kilpailuhenkinen. Mitä vanhemmaksi tulin, sitä vahvemmaksi side koripalloon muodostui.

Hän ehti pelata Vimpelissä puoli vuotta, kunnes sai pahan polvivamman. –Kuntoutus kesti vuoden ja oli raskas fyysisesti, mutta etenkin henkisesti. Mielessä kävi jopa lopettaminen, sillä pelkäsin palata takaisin koripallokentille. Vimpeli on paikkakuntana hyvin urheilullinen, joten uskon sen auttaneen minua päätöksessäni jatkaa pelaamista. Palasin pelikentille syksyllä ja muistin taas, mitä koripallo minulle merkitsee. Haluan pitää urheilun ja varsinkin koripallon elämässäni. Ensisijaisesti suunnitelmissa on jatkaa pelaamista, mutta myös valmentajan hommat kiinnostavat. 

Ensi kaudella Koskela pelaa jo aikuisten sarjassa. –Nyt on kova halu päästä treenaamaan ja pelaamaan, koska kausi jouduttiin lopettamaan kesken koronaviruksen takia. Missä pelaan ensi kaudella riippuu siitä, missä asun syksyllä.

VIMPELIN lukio on Koskelan mukaan pieni ja lämminhenkinen lukio, jossa on hyvä yhteishenki ja opettajat aina valmiita auttamaan. –Oli myös kiva huomata, että opettajat tunsivat vanhempani ja isovanhempani entuudestaan.

–Ylioppilaskirjoitukset menivät hyvin ja olen tyytyväinen, kertoi kirjoituksiin rennolla mielellä valmistautunut Koskela.

Koronakriisin seurauksena reaalikoe aikaistui viikolla, mikä stressasi aluksi. –Lopulta kuitenkin ajattelin, että tilanne on kaikille sama eikä aikataulumuutos tule vaikuttamaan kokeen lopputulokseen merkittävästi.

Korona vaikuttaa myös pääsykokeisiin, sillä ne tehdään etänä. –Tilanne on valitettava, mutta varmasti jokainen yrittää sopeutua siihen parhaan mukaan. Hain opiskelemaan musiikkikasvatusta Jyväskylän ja Oulun yliopistoon. Haluan olla musiikinopettaja ja unelmana olisi joskus työskennellä musiikkilukiossa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.