Työttömäksi jääneelle tai lomautetulle löytyy vaihtoehtoja

Koulutukset ja valmennukset voivat olla myös hyvin lyhyitä ja tähän aikaan sopivasti ne voidaan pääosin suorittaa etänä verkkokoulutuksina. Kuva: Järviseudun Sanomien arkisto.

Julkaistu:

Aihe:

Ammatillisen työvoimakoulutuksen tavoitteena on usein suorittaa perus- tai ammattitutkinto tai tutkinnon osia. Eri ammattialoilla järjestetään lisäksi jatko- tai täydennyskoulutusta. Koulutukset ja valmennukset voivat olla myös hyvin lyhyitä ja tähän aikaan sopivasti ne voidaan pääosin suorittaa etänä verkkokoulutuksina. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto sekä Sedu, Suomen Yrittäjäopisto ja Jami kokosivat tämänhetkistä yhteenvetoa siitä, millaista työvoimakoulutusta ja valmennusta juuri nyt tai lähitulevaisuudessa on tarjolla alueellamme.

Räätälöidyn RekryKoulutuksen avulla voi työllistyä koulutuksen kautta myös suoraan uusiin työtehtäviin. Domretor tarvitsee uusia elintarviketyöntekijöitä ja juuri alkava koulutus kiinnosti poikkeusoloissakin todella hienosti. Koulutukseen haki yli viisikymmentä alasta kiinnostunutta työnhakijaa. Tällä hetkellä RekryKoulutusta on haussa mm. Luoman Puutuotteen työvoimatarpeisiin. Koulutuksia kannattaa siis seurata koko ajan.

Miksi minun kannattaisi kouluttautua

Työvoimakoulutukset ja valmennukset ovat kaikille TE-toimiston asiakkaille maksuttomia, ja niiden aikana saa samaa työttömyysetuutta kuin saisi työttömänä työnhakijana. Lisäksi koulutuksen ja valmennuksen ajalta saa vielä kulukorvausta päivärahan lisäksi. Nyt voisi siis olla hyvä aika päivittää omaa osaamistaan ja käyttää tämä aika hyödyksi kouluttautumalla. Työvoimakoulutuksen kautta voi kouluttautua uuteen ammattiin. Sille voi olla nyt monilla oikea aika. Nyt voi myös olla sopiva hetki täydentää tai monipuolistaa omaa koulutustaan ja osaamistaan.

Valmennusten kautta takaisin töihin

Valmennuksista puolestaan saat tukea mm. ammatinvalintaan ja urasuunnitteluun, tunnistat taitojasi ja vahvuuksiasi sekä saat tietoa niiden soveltumisesta eri aloille ja tehtäviin, kehität viestintätaitojasi ja saat tukea koulutusvaihtoehtojen pohdintaan tai yrittäjyyteen. Valmennusten avulla edistät omaa työllistymistäsi.

Monipuolisesta valmennustarjonnasta löydät omaan tilanteeseesi sopivan valmennuksen, jonka avulla pääset nopeammin tavoitteeseesi. Työnhakuvalmennuksen avulla tehostat omaa työnhakuasi parantamalla mm. hakemustesi houkuttelevuutta ja haastattelutaitojasi. Uravalmennuksessa pohdit oman urasi suuntaa ja jatkoa, saat paljon tietoa ja valmentajan tuen omien suunnitelmiesi edistämiseksi. Työhönvalmennuksesta saat henkilökohtaisen valmentajan tueksi työnhakuun ja piilotyöpaikkojen etsintään.

Pohditko oman yrityksen perustamista? Yrittäjyysvalmennus palvelee yrittäjyyttä suunnittelevia sekä nykyisiä yrittäjiä toiminnan kehittämisessä ja uudistamisessa. Kaikki valmennuksen järjestetään toistaiseksi etäohjauksena.

Miten koulutuksiin ja valmennuksiin pääsee?

Koulutuksia järjestetään ihan ympäri Etelä-Pohjanmaata ja tilanteesta johtuen tällä hetkellä pääosin etäopiskeluna. Jos et löydä tarjonnastamme sinulle soveltuvaa koulutusta, voit ottaa yhteyttä TE-toimistoon ja keskustella muista mahdollisuuksistasi. Myös omaehtoinen opiskelu on mahdollista työttömänä ollessa. Tuolloin haku tapahtuu oppilaitoksen kautta, mutta jos sen katsotaan parantavan ammattitaitoa ja mahdollisuuksia työmarkkinoilla, voit saada siihen työttömyysetuutta.

Kaikki työvoimakoulutukset ja valmennukset ovat maksuttomia. Kaikki työvoimakoulutukset löytyvät osoitteesta www.te-palvelut.fi – Haussa oleva työvoimakoulutus. Koulutuksista löytyy lisätietoa kunkin koulutuksen kohdalta ja myös hakeminen tapahtuu verkossa koulutustietojen kohdalla. Valmennuksista löydät lisätietoja Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston paikallisilta sivuilta.

 

Yrityksille

Poikkeusoloista huolimatta yrityksille on koulutuksellisia ratkaisuja tulevan työvoiman ja henkilöstön ammatillisen osaamisen kehittämiseen tarjolla. Uusia työntekijöitä voi räätälöidysti kouluttaa RekryKoulutuksen avulla. Myös lomautustilanteissa lomautuksen sijaan voi työntekijöille tarjota mahdollisuuden TäsmäKoulutukseen ja näin saada iskukykyä osaamiseen lomautustilanteen päätyttyä. Räätälöidyissä koulutusratkaisuissa julkinen tuki on 50-70 % koulutuksen kokonaiskustannuksista. Kerro meille tarve, niin räätälöimme teille koulutusratkaisun ja työnhakijalle työmahdollisuuden. Hyvän työntekijämätsin voi toteuttaa myös täysin yksilöllisen Osaajia Yrityksiin RekryKoulutuksen kautta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.