Koronatuesta äänestettiin

Julkaistu:

Aihe:

Lappajärvi seuraa kannassaan yleistä kunnallista linjaa pyrkien tukemaan yrittäjiä ja yrittäjyyttä joustamalla esimerkiksi maksusuunnitelmissa ja aikatauluissa. Lisäksi pandemian pitkittyessä Lappajärven kunta tulee käsittelemään laajemmin asiaa laajennettavalla elinkeino- ja yritysryhmällä.

Maarit Ahola (kesk.) esitti, että kunnanjohtajan esityksen lisäksi kahden kuukauden vuokra poistetaan kunnan vuokratiloissa toimivilta yksinyrittäjiltä niin palvelu- kuin ruokapalveluyrittäjiltä huhti- ja toukokuun ajan. Perusteluna oli yksinyrittäjien vaikea tilanne koronatilanteessa muun muassa liikkumisrajoituksen vuoksi. Kustannusvaikutuksiltaan kuukauden vuokrat viideltä yritykseltä ovat 1549,06 euroa. Jari Hernesniemi (kesk.) ja Aku-Matti Juttuniemi (ps.) kannattivat Aholan esitystä.

Jarkko Savola (kesk.) ja Maria Viita-aho-Tohni (kd.) kannattivat kunnanjohtajan esitystä.

KOSKA oli tehty kunnanjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys, puheenjohtaja totesi, että on suoritettava äänestys. Puheenjohtaja esitti, että suoritetaan nimenhuutoäänestys, jossa ne, jotka kannattavat kunnanjohtajan esitystä, äänestävät kyllä ja ne, jotka kannattavat Aholan tekemää äänestystä, äänestävät ei. Äänestysesitys hyväksyttiin.

Suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa kunnanjohtajan esitystä kannattivat: Jarkko Savola, Maria Viita-aho-Tohni ja Hannu Kuoppala (kesk.). Maarit Aholan esitystä kannattivat Maarit Ahola, Jari Hernesniemi ja Aku-Matti Juttuniemi.

Puheenjohtaja totesi, että äänet ovat menneet tasan 3–3, jolloin puheenjohtajan ääni ratkaisee. Kunnanhallitus hyväksyi äänin 3–3 puheenjohtajan äänen ratkaistessa kunnanjohtajan esityksen.

Pöytäkirjaan merkittiin, että Maarit Ahola, Jari Hernesniemi ja Aku-Matti Juttuniemi ilmoittivat jättävänsä asiasta kirjallisen eriävän mielipiteen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.