Vetovoimatekijät esiin videolla, podcastilla ja brändilähettiläiden avulla

Maria Yli-Sikkilä kertoi keinoista, jolla Järviseudun, Perhon ja Kyyjärven houkuttelevuutta pyritään lisäämään.
AISAPARIN rahoittama ja Jpyp:n hallinnoima seitsemän kunnan Työ etsii tekijäänsä -hanke esittäytyi Vimpelin Yrittäjien aamiaistilaisuudessa ravintola Välilaskussa viime keskiviikkona. Hankevetäjä Maria Yli-Sikkilä kertoi hankkeen varsinaisten toimenpiteiden käynnistyvän tämän vuoden aikana.

Alkunsa hanke sai jo syksyllä 2017 alueen kärkiyritysten huolesta, millä turvataan työvoiman saanti myös tulevaisuudessa ja miten alueena näyttäydytään houkuttelevana vaihtoehtona.

–Asia on sydäntäni lähellä, hän totesi. –Hankkeessa muun muassa tiivistämme alueen toimijoiden yhteistyötä, näyttäydymme oman alueemme ulkopuolella, lisäämme vetovoimaa ja yhteistä markkinointia sekä nostamme esille alueen vahvuuksia. Ajatusmylly käynnistyi jo ennen valintaani, kun pohdin, mitkä olisivat tämän alueen vetovoimatekijöitä. Yhteisöllisyys, edullinen asuminen ja vapaa-aika, ruuhkattomuus, turvallisuus ja vahvat yritykset, jotka myös haluavat pysyä täällä ovat asioita, joilla voimme Järviseutua, Perhoa ja Kyyjärveä markkinoida.

Hankkeelle on tulossa mainosvideo, jota kunnat ja yritykset voivat käyttää omassa mainonnassaan, vaikkapa rekrytointitilaisuuksissaan, millaista meillä täällä on elää ja olla, Yli-Sikkilä kertoi. –Sitten on tulossa pod cast-sarja, jossa vetovoimatekijöitä nostetaan esille tarinallisesti eri vieraiden ja teemojen avulla. Brändilähettiläs-haku käynnistyy huhtikuun Liikunta- ja hyvinvointimessuilla. Siinä valitaan aitoja, oikeita ihmisiä, jotka vievät omassa somessaan meidän viestiämme eteenpäin. Toivon, että yrittäjät tarttuvat tähän, ja että kesän aikana esimerkiksi kuntien työntekijät somettaessaan jakaisivat brändilähettiläiden materiaalia, sillä moni miettii työpaikan vaihtoa juuri kesälomalla ja loppukesästä ennen töihin paluuta.

–Tämä on merkityksellinen hanke, jossa on ylitetty sekä kuntarajat että kaksi maakuntarajaa, muistutti kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli. –Yrittäjäthän eivät näe kunta- tai maakuntarajoja: on tärkeää nähdä alue kokonaisuutena. Tällä alueella on niin paljon hyvää, mutta sitä ei aina huomata eikä sitä tuotteisteta, mutta nämä asiat ovat markkinavaltteja houkutellessamme Vimpeliin osaavaa työvoimaa ympäri maata ja miksei maailmaltakin. Vimpeli haluaa edelleenkin olla maailman yrittäjäystävällisin kunta.

AAMIAISEN tarjosi Lääkäriasema Anselmi, joka esittäytyi yrittäjille. –Keväällä meille valmistuu uudet toimitilat Paavolantorille, mikä tuplaa neliömme, yrittäjä ja työterveyslääkäri Anssi Kotala totesi.

Anselmin toiminnan pääpaino on työterveydessä. –Yksinyrittäjälle työterveyspalveluiden hankkiminen on vapaaehtoista, työnantajalle ennaltaehkäisevä lakisääteistä ja sairaanhoidollinen vapaaehtoista, kertoi Anselmissa työskentelevä ja Evijärvellä asuva työterveyshoitaja Alina Niemi.

KELA jakaa yritysten maksamaa työtulovakuutusta takaisin 50–60 prosenttia työterveyshuollon kustannuksista, loppuosa on verovähennyskelpoista. –Kela muuttaa korvausmenettelyään tänä vuonna niin, että ykkösluokkaa painotetaan enemmän. Muutos tulee voimaan sinä tilikautena, josta yli puolet ajoittuu vuoden 2020 puolelle. Yli 10 hengen yrityksissä kustannusten enimmäismäärä tulee olemaan 423, 60 euroa per työntekijä, enintään yhdeksän hengen yrityksissä korvattavat kustannukset ovat maksimissaan 4 236 euroa per yritys, mistä pienet yritykset erityisesti hyötyvät. Yksinyrittäjillä muutokset tulevat voimaan vuonna 2021.

KOTALA sai vastattavakseen kysymyksiä myös koronavirukseen liittyen. –Korona hoidetaan aina kunnallista tietä. Italian lukujen valossa kuolleisuus siihen on viisi prosenttia, mikä tarkoittaisi Järviseudulla 650 kuolintapausta, mikäli kaikki asukkaat saisivat tartunnan. Arvioin kuitenkin, että kuolleisuusprosentti on vain noin yksi prosentti kaikista sairastuneista eli tapauksia on kaikkialla enemmän kuin on todettu ja ilmoitettu.

Kotala arvioi, että tauti laantuu kesän loppuun mennessä. –Tällainen virus täyttää uutisointityhjiön. Suomalaiseen perusluonteeseen kuuluu varautuminen. Seuraamme uutisointia innokkaasti.

Hän muistutti käsien pesun tärkeydestä virusten välttämisessä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.