Sivuluisu laajentaa

Pub Sivuluisun kolme omistajaa, Jussi Tuomaala, Ville Nieminen ja Tenyo Tenev, takanaan parturikampaamon puoleinen seinä, joka kaadetaan.

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVELÄINEN Pub Sivuluisu laajentaa tänä vuonna sekä toimintaansa että fyysisiä tilojaan.

Yhtenä uudistuksena pubissa aletaan pitää säännöllisesti live-esiintyjien klubi-iltoja. Ensimmäisenä, 14. maaliskuuta, musisoimaan saapuu Mikko Alatalo.

–Tarkoituksena on, että esiintyjiä on tiheämmin, ja he ovat nimekkäämpiä. Mutta ilman muuta otetaan myös paikallisia ja ei-niin-tunnettuja bändejäkin, Sivuluisun Jussi Tuomaala sanoo.  

Vielä ei ole lyöty lukkoon sitä, kuinka monta kertaa kuussa klubi-iltoja olisi, mutta ajatuksena on ollut, että joku esiintyisi pubissa kahden viikon välein.

–Voi olla kaksi bändiä illassakin: nimettömämpi ja nimekkäämpi, Ville Nieminen sanoo.

Tähän astikin Sivuluisussa on käynyt satunnaisia esiintyjiä — viime vuoden aikana kymmenkunta — mutta jatkossa sitä puolta pyörittää ja markkinoi Jaakko Erkinheimo. Hänet tunnetaan erilaisten tapahtumien, kuten Sivuluisurockin, tuottajana.

–Tähän asti meillä on ollut sellainen ongelma, että aikaa markkinointiin ei ole muilta töiltä jäänyt hirveästi. Monesti ollaan tuumattu keskiviikkona, että pitäisi muuten varmaan hommata joku esiintyjä viikonlopulle, Tuomaala kertoo.

Miehet kertovat, että jos klubi-illat otetaan hyvin vastaan, myös tansseja orkestereineen on suunniteltu.

–Kova halu on saada vähän lisää elämää tänne Kortesjärvellekin, Tuomaala sanoo. –Katsotaan sitten, kuinka meidän käy, mutta yritys on kova.

PUBIA aletaan remontoida maaliskuun alussa. Esiintyjille rakennetaan oma esiintymislava ja uusi kiinteä äänentoisto.

Myös paljon kyseltyä karaokelaitteistoa ollaan hankkimassa. Remontin jälkeen Sivuluisussa voi laulaa karaokea joka ilta.

–Kukaan meistä ei osaa laulaa, mutta sillähän ei ole väliä, kunhan asiakkaat saavat laulaa, Tuomaala sanoo.

Sen lisäksi terassia laajennetaan, ja myös itse pubin puoli kasvaa, kun parturikampaamon puoleinen seinä kaadetaan. Se saa käyttöönsä koko parturikampaamolta vapautuvan tilan sekä myös yhden uuden nurkkauksen rakennuksen toisesta päästä — yhteensä 65 neliötä lisää anniskelualuetta. Parturille tehdään parasta aikaa uusia tiloja samassa kiinteistössä olevaan omakotitalosiipeen.

Esimerkiksi biljardille tulee oma huoneensa.

–Nykyinen sata asiakaspaikkaa kasvaa 180:een, Nieminen sanoo.

He kertovat, että pubia pyritään pitämään auki normaalisti remontin aikana.

PUBI avattiin keväällä 2018.

”Vielä on pystyssä”, Nieminen vastaa kysymykseen siitä, miten Sivuluisulla nykyään menee.

Tammikuu oli odotusten mukaisesti hiljainen, mutta asiakkaita kävi silloinkin. Talvisin pubia pidetään auki kahtena iltana viikossa. Yksittäisiä suosittuja iltoja puolestaan ovat olleet esimerkiksi uusivuosi, jolloin he järjestivät kyläläisille ilotulituksen, ja Kalmookangas Countdown -rallitapahtuman iltabileet joulukuussa.

Pubia pyöritetään tällä hetkellä kolmen omistajan —Tenyo Tenev tuli mukaan hieman alle vuosi sitten — perheen ja ystävien voimin, päivätöiden ohessa. Niemisen tytär on ainoa, jolle maksetaan palkkaa.

–Kun emme maksa palkkaa tästä, pystymme pitämään tämän hiljaisinakin iltoina auki, Tuomaala sanoo. –Ei ole vaaraa, että toiminta loppuisi.

TAPANSA mukaisesti Tuomaalalla ja Niemisellä on iso nippu muitakin ideoita, joiden toteutumisesta ei vielä ole mitään tietoa.

–Sekin on ollut mielessä, että Sivuluisu löytyy joskus myös joltakin toiselta paikkakunnalta Kortesjärven lisäksi, Tuomaala vihjaa. –Tyhjiä kiinteistöjä on käyty katselemassa.

–Mutta se on vielä puheen asteella, Nieminen korostaa. –Ja Kortesjärvi pysyisi joka tapauksessa pääpaikkana.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.