Yritysten rahoituskysyntä vuonna 2019 oli edellisvuotta vilkkaampaa

Julkaistu:

Aihe:

Eteläpohjalaisten pk-yritysten rahoituskysyntä oli vuonna 2019 edellisvuotta vilkkaampaa. Yli puolet (55 %) myönnetystä rahoituksesta käytettiin erilaisiin kehittämistoimiin, esimerkiksi uusien tuotteiden ja tuotantomenetelmien kehittämiseen sekä kansainvälistymisvalmiuksien, liiketoimintaosaamisen ja johtamisen kehittämiseen. Rahoituksesta 33 % kohdistui yritysten kansainvälistymiseen, kuten uusien vientimarkkinoiden kartoituksiin, kansainvälisille messuille osallistumiseen ja yrityksen kansainvälistymisvalmiuksia kehittävän henkilön palkkaamiseen. Investointien rahoittamisen pääpaino oli uudessa energia- ja materiaalitehokkaammassa tuotantoteknologiassa. Selkeästi yli puolet myönnetystä rahoituksesta suuntautui teknologiateollisuuteen. Rahoituksen vaikutuksena on syntymässä yrityksiin 162 uutta työpaikkaa, 41 milj. euron liikevaihdon lisäys ja 17 milj. euron kasvu vientiin. Läpileikkaavana teemana hankkeiden rahoittamisessa on EU-ohjelman vähähiilisen talouden edistäminen.

Pk-yritysten toiminnan uudistaminen, kasvu ja kansainvälistyminen ovat edelleen ELY-keskuksen yrityksen kehittämisavustuksen tärkeimpiä tavoitteita.

Mainos

Työ-ja elinkeinoministeriön yrityksen kehittämisavustuksiin käytetään Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta. ELY-keskuksen yrityksen kehittämisavustus on osa kansallista TeamFinland –verkoston palvelua.

Rahoitusta vuonna 2019 saaneet yritykset listattuna (pdf)

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.