Paloaseman toteutuminen nytkähti askeleen eteenpäin

Tuomo Tallbackaa muistettiin 60-vuotisjuhlan johdosta valtuuston kokouksen aluksi. Onnittelijoina Antti Joensuu, Jukka Joensuu, Kauko Ukonmäki, Markku Leppäkangas ja Vesa Koivunen.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KAUPUNGINVALTUUSTO hyväksyi ensi vuoden talousarvioon 4,5 miljoonan euron määrärahan paloaseman rakentamiseen. Määrärahavaraus on ehdollinen: Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen tulee sitoutua vuokrassa toteutuneisiin, noin 4,9 miljoonan euron kustannuksiin. Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen kertoi, että pelastuslaitosta on informoitu asiasta. Se käyttää vuokrahinnoittelussaan Haahtelan indeksiä, johon verrattuna Alajärven paloaseman rakennuskustannukset tulevat olemaan 600 000–700 000 euroa kalliimmat talvirakentamisesta ja tontin paaluttamisesta sekä maanrakennustöistä johtuen. –Pelastuslaitoksen johtokunnan täytyy lisätä lauseke esivuokrasopimukseen ja hyväksyä se ensi viikolla, että saamme asiat eteenpäin ja ehdimme saada urakka-asiakirjat allekirjoitettua 4. joulukuuta, jolloin valitusaika päättyy. Se on myös urakkatarjousten viimeinen voimassaolopäivä.

Toteutuneiden rakennuskustannusten mukaan määräytyvä vuokra tulee olemaan noin 3 000 euroa kalliimpi kuukaudessa Haahtelan indeksin mukaan laskettuun verrattuna. –Jos asiaa ei hyväksytä siellä ensi viikolla, pitää urakkatarjoukset kilpailuttaa uudelleen ja varmistaa Palorahaston määräraha. Rakentaminen siirtyy ensi vuodelle.

VEROPROSENTIT säilyvät ensi vuodelle entisellään. Tuloveroprosentti on 21,75. Tuomo Tallbacka (kok.) ehdotti rakentamattoman rakennuspaikan veron alentamista kahteen prosenttiin. Sitä kannatti Pentti Joensuu (kok.). Olli Ketola (vas.) totesi, että veron alentaminen olisi tässä taloustilanteessa vääränlainen signaali. Äänestyksessä kaupunginhallituksen esitys tuli hyväksytyksi äänin 28–6. Yleinen kiinteistövero on näin ollen 0,93, vakituisen asuinrakennuksen 0,50, muiden asuinrakennusten 1,10, rakentamattoman rakennuspaikan 3, yleishyödyllisten yhteisöjen 0 ja voimalaitosten 3 prosenttia. Turo Kalliomaa kysyi, missä vaiheessa ovat Alajärvelle suunnitellut tuulivoimalat. –Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä niistä voidaan odottaa vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa, kertoi Koivunen.

YLIKYLÄN koulun kiinteistön myynti hyväksyttiin.

JAAKKO Aho (kesk.) kertoi Järviseudun sairaalan entisiin tiloihin muuttaneen kuntoutus- ja intervalliosaston toiminnasta tulleen palautetta saavutettavuus- ja turvallisuusnäkökulmista, mutta myös hoitajien jaksamisen suhteen. –Yhden päivähoitajan saaminen sinne nopeasti lisää olisi välttämätöntä. Uudet, asiakasluvultaan pienemmät tilat valmistunevat aikaisintaan vuoden kuluttua. Paikkoja tarvittaisiin lisää lisääntyvän tarpeen vuoksi. Esitän, että perusturvalautakunta selvittäisi intervallihoidon mahdollisuudet muualla ja luopuisi osaston pitämisestä näissä väistötiloissa.

Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti aloitteen lukutaidon kehittämisestä teatterin ja draaman keinoin. –Jopa kahdeksan prosenttia koululaisista on heikkoja lukijoita. Hyvä lukutaito edistää elämänmittaista oppimista ja ehkäisee syrjäytymistä, totesi Jukka Joensuu aloitetta esitellessään.

Lukutaidon kehittämisessä on tärkeää löytää nuoria kiinnostavia tekstejä ja laajentaa käsitystä lukemisesta. Helsingissä on toiminut seitsemän vuoden ajan kirjastotäti, joka vinkkaa kirjoja draaman ja teatterin keinoin. Siellä suuren suosion saanutta palvelua tarjotaan tästä syksystä alkaen myös aikuisille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.