Kylämatkailu tarjoaa monia mahdollisuuksia

Arkistokuva.

Julkaistu:

Aihe:

Hänellä on tietotaitoa matkailun kehittämisestä yli 30 vuoden ajalta, sekä omakohtaista kokemusta matkailuyritystoiminnasta syrjäisellä alueella ja majoituspalveluiden tarjoamisesta maaseudulla. Etelä-Pohjanmaan matkailun tilanteeseen hän on tutustunut muun muassa toimiessaan 11 vuoden ajan sen matkailukoordinaattorina ja luodessaan maakunnan matkailun kansainvälistymissuunnitelman.

TRENDIT heijastuvat nopeasti matkailun kenttään. –Ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen arvojen noustua esille kuluttajien ja matkailijoiden käyttäytymisessä tulee tapahtumaan selkeitä muutoksia, jotka tulevaisuudessa suosivat lähimatkailua ja lähipalveluiden käyttöä. Lyhytlomien ja sitä myötä lähilomien suosion odotetaan kasvavan. Digitalisaatio mahdollistaa nykyään näkyvyyden myös pienemmille ja syrjäisemmillekin kylille ja seuduille. –Sähköiset palvelut ja globaalit majoitusvarauskanavat tekevät heille helpoksi myydä palveluitaan asiakkaille, jopa ympäri maailman. Tässä on todellinen mahdollisuus. Matkakohteen turvallisuus ja rauhallisuus ovat asioita, joita matkailijat arvostavat entistä enemmän tulevaisuudessa. Kansainvälisille asiakkaille suomalaisuus ja mahdollisuus päästä tutustumaan aitoon elämänmenoon paikallisten keskuudessa, ovat tekijöitä, joita Suomesta haetaan, Kortesluoma toteaa.

Kylämatkailun myötä esimerkiksi kylien autioituville taloille ja mökeille on mahdollista saada käyttöä, ja pientä tuloa kompensoimaan rakennusten ylläpitokuluja. –Keskustelemme siitä, miten kylien piilossa olevat mahdollisuudet saadaan houkutteleviksi ja myytäviksi matkailutuotteiksi ja käyntikohteiksi: miten tämä käytännössä tehdään ja mitä se edellyttää.

ILTA Sääksjärvellä käynnistyy kahvituksella kello 17.30. Kello 18 alkaen Kortesluoma kertoo muun muassa, mitkä ovat hyvän matkailukylän tunnusmerkit, mitä kylämatkailun kehittämisessä on huomioitava ja miten digitalisaatiota voidaan hyödyntää. –Ohjelmassa kuullaan esimerkkejä, ja mietitään oman kylän mahdollisuuksia esimerkkien, ideoiden ja keskustelujen pohjalta.
 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.