Suomen suurin esports-koulutuskeskittymä aloittaa Järviseudulla

Sami Gustafsson, Vesa Koivunen, Marko Timo ja Mikko Kalijärvi toivovat, että esport.koulu.fi houkuttelee Järviseudulle parhaat nuoret pelaajat ympäri Suomea.

Julkaistu:

Aihe:

Aloituspaikkoja kevään yhteishaussa on molemmissa lukioissa 15 ja Jamissa 20. Lisäksi esports-liiketoiminnassa on 10 aloituspaikkaa. Kilpapelinä toimii Counter-Strike.

Ainutlaatuista on myös, että esportkoulu.fi:ssä mukana ovat urheiluseurat Vimpelin Veto ja Alajärven Ankkurit. Vedon joukkue pelaa pääsarjaa, Ankkureissa akatemiajoukkueen kokoaminen alkaa seuraorganisaation muutoksen jälkeen. –Tarkoitus on ottaa nuoret mukaan Vedon edustusjoukkueen harjoittelurinkiin. Uskon, että Vedon kaltaisen kilpapelijoukkueen läsnäolo on suuri vetovoimatekijä yhteishaussa, kertoo Jamin esport-opettaja Mikko Kalijärvi, joka on toiminut hankkeen veturina.

–Haluamme kerätä tänne parhaat nuoret pelaajat ympäri Suomea. Kilpapelaajista kilpaillaan kovaa: samanlaisia keskittymiä ollaan suunnittelemassa muuallekin, mutta heiltä puuttuvat urheiluseurat ja vuosien osaaminen, joka meillä jo on.

Kaupunginjohtaja Vesa Koivusen mukaan Järviseudun kilpailuvalttina on myös turvallinen kasvuympäristö sekä alueen muut aktiviteetit. Aiemmin aloittaneet, muualta tulleet esports-opiskelijat ovat viihtyneet täällä hyvin. Lisää kilpailuetua saadaan, kunhan jatkopolku korkeakoulutasolle aukeaa. –Se peli on jo avattu, Kalijärvi totesi.

Moni suomalaispelaaja haluaa suorittaa lukio-opinnot. Myös kaksoistutkinto on täällä järjestettävissä helposti, sanoi Kalijärvi. Jamissa kehitetty kilpapelien opetussuunnitelma, joka sisältää esimerkiksi liikuntaa, ruokavaliotietoa, elämänhallintaa ja pelivalmennusta, otetaan käyttöön myös lukioissa. Osa kursseista sisältyy lukion opetussuunnitelmaan, osa toteutetaan Kalijärven ja esports-valmentaja Kristian Joutsenvuoren voimin. –Lukioiden keskiarvoraja on 7, kertoi lukioiden rehtori Marko Timo. –Haussa on keskiarvon ja ryhmähaastattelun lisäksi seuraavaksi myös taitotason arviointi pelin sisällä, Kalijärvi lisäsi.

Molemmat lukiot kuuluvat Liikkuva Opiskelu -järjestelmään. Se tarkoittaa, että kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin panostetaan, esimerkiksi personal trainer-palvelulla.

Vimpelin lukiossa on tällä hetkellä 80 opiskelijaa, joista 19 on muualta kuin Vimpelistä, Alajärvellä opiskelee noin 200 lukiolaista.

Koulutuskeskittymän toivotaan lisäävän alueen vetovoimaisuutta nuorten silmissä. Koska syntyvyys on alhainen, koulutuksen säilymisen ja elinvoimaisuuden takaamiseksi täytyy saada oppilaita muualtakin, totesi Vimpelin kunnanjohtaja Sami Gustafsson. –Esport-linjan saaminen osaksi Vimpelin lukion opintotarjontaa on kunnalle merkityksellinen asia. Esport ei ole pelkästään tulevaisuuden laji, vaan räjähdysmäisesti globaalisti kasvava trendi, johon myös kuntakentän on reagoitava.

–Hienoa, että tässä ollaan kehityksen kärjessä. Luja usko on, että tämä poikii erilaisia hankkeita ja yritystoimintaa alueelle. Esports on paikkaan sitomatonta ja tarjoaa mahdollisuuksia myös syrjäseudulle, jos osaamista ja ideoita riittää, pohti Koivunen. –Tästä on esimerkkinä Vimpelin ensimmäinen tuotteistettu esports-tapahtuma, joka toteutetaan ensi kesänä Nordic Baseball festivaalilla, Gustafsson mainitsi.

 –Osaaminen voi poikia innovaatioita, yrityksiä ja elinvoimaa. Toivottavasti saamme uusia opiskelijoita, tarvitsemme heitä, totesi sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.