Kulunut kausi kasvatti Perttu Ruuskan voitonnälkää

2001 syntynyt Perttu Ruuska jatkaa Vedon paidassa vielä ainakin kaksi kautta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Hän on kautta aikojen ensimmäinen, joka on saanut tittelin kolme kertaa peräkkäisinä kausina. Ruuska oli tunnustuksesta iloisen yllättynyt. –Ainahan se jonkinlainen yllätys on, kun saa minkä tahansa tittelin kauden jälkeen, koska hyviä ehdokkaita on kuitenkin monia.

Omaa kauttaan hän luonnehti kaksijakoiseksi: –Alkukauteen olen tyytyväinen, loppukauteen en.

Yhtä syytä siihen, miksi hyvin alkanut kausi ei jatkunut samalla sykkeellä loppuun saakka, Ruuska ei osaa sanoa. –Huonomman pelaamisen kääntäminen onnistumisiksi on usein pienestä kiinni, myös henkisistä jutuista ja itseluottamuksesta. A-poikien pronssi ilahdutti: nuorella joukkueella hieno saavutus.

Nälkä ja näytönhalu pesäpallon suhteen ovat kasvaneet entisestään. Nyt katse on suunnattu ensi kauteen. –Haluan kehittää jokaista osa-aluetta, ja olla näin monipuolisempi ja parempi pelaaja.

Kuluneella kaudella Ruuska oli Superpesiksen runkosarjan tehopistetilaston toinen (7 kunnaria, 99 lyötyä ja   22 tuotua = 128) sekä lyöjätilaston neljäs. Pudotuspeleissä pisteitä kertyi 1+ 18 +6. Kesän Itä–Länsi -ottelussa hänet valittiin kentän parhaaksi hänen ladottuaan tilastoihin 2+8 lyötyä, 3 tuotua ja 14 kärkilyöntiä. Samassa syntyivät uusi yhden miesten Itä-Länsi-ottelun lyötyjen ennätys ja tehopisteiden ennätys.

JÄRVISEUDUN lukkariperinne elää ja voi hyvin. Ykköspesiksen vuoden mieslukkariksi valittiin Vedon kasvatti, tamperelaisen Manse PP:n lukkari Taneli Lassila, ja Superpesiksen parhaaksi mieslukkariksi Ankkureista Kouvolaan siirtynyt Janne Kivipelto.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.