Kunta ostaa Nissintien markettikiinteistön

Julkaistu:

Aihe:

MAANANTAIN kokouksessaan Lappajärven kunnanhallitus päätti, että kunta ostaa Osuuskauppa KPO:lta vanhan S-marketin kiinteistön Nissintien varrelta. Samalla päätettiin, että suunnittelu tilojen uutta käyttöä varten aloitetaan välittömästi.

Päätös syntyi äänin 4-3. Äänestyksessä sitä kannattivat Jari Hernesniemi (kesk.), Hannu Kuoppala (kesk.), Elina Löytömäki (kesk.) ja Maria Viita-aho-Tohni (kd.). Vähemmistöön jäivät Maarit Ahola (kesk.), Aku-Matti Juttuniemi (ps.) ja Jarkko Savola (kesk.).

Kunnan ja KPO:n välillä on voimassa kesäkuussa 2018 allekirjoitettu esisopimus, jossa kunta sitoutuu ostamaan markettikiinteistön, mikäli kaupan muut ehdot toteutuvat. Kunnanvaltuusto käsitteli asiaa huhtikuussa 2018.

ESISOPIMUKSEN mukaan kauppa toteutuu ja kunta maksaa kauppahinnan vasta tässä kesäkuussa. Kauppahinta on 200 000 euroa.

KPO teetti kuntokartoituksen, jonka perusteella kiinteistöön tarvitaan korjauksia. Se on valmis joko toteuttamaan remontin tai antamaan hyvitystä remontin hinnan 19 000 euroa.

Kunnanhallituksen maanantaisen päätöksen mukaan kaupan toteutumisen ehtona KPO:n pitää antaa kunnalle vakuus siitä, että tehty korjaus poistaa ja ehkäisee mahdolliset sisäilmaongelmat. Sama vakuus koskisi myös sellaisia mahdollisesti myöhemmin havaittuja kuntoon liittyviä ongelmia, jotka aiheuttavat sisäilmaongelmia ja olivat todistettavasti olemassa jo kaupantekohetkellä.

KIINTEISTÖN omisti pitkään Lappajärven Osuuskauppa, mutta fuusiossa sen omaisuus siirtyi KPO:lle. Ennen sulautumispäätöstä KPO:n edustajat lupasivat, että Lappajärven keskustaan rakennetaan uusi S-market. Rakentamiselle se kuitenkin asetti edellytykseksi, että Nissintien myymälärakennukselle löytyy ratkaisu. Aluksi omistajiksi piti tulla lappajärveläisiä yrittäjiä, mutta se ei toteutunut.

Jos esisopimuksen ehdot täyttyvät, mutta kunta ei osta kiinteistöä, se joutuu maksamaan KPO:lle 100 000 euroa. Kunnanhallituksen esittelytekstin mukaan kunta voisi irrottautua markettikiinteistön ostamisesta vain siinä tapauksessa, että kiinteistö osoittautuisi selkeästi oletettua huonompikuntoiseksi, eli sieltä olisi löytynyt esimerkiksi homevaurio, jota KPO ei kohtuudella voisi korjata.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.